Agderposten

Høyre: – Er

– Endringene som er gjort, gjør kyststien mer privatiser­t og mindre fremkommel­ig, mener Geir Fredrik Sissener (H).

-

Sammen med partiets to representa­nter i kommunepla­nutvalget, Benedikte Nilsen og Roar Gundersen, ber Sissener som gruppelede­r og opposisjon­sleder om en snarest mulig politisk behandling i kommunepla­nutvalget.

– Vi i Høyre har tatt opp byggearbei­dene i Heiveien ved flere anledninge­r. Vi har en klar oppfatning av at den gamle kyststien har blitt mer privatiser­t og mindre fremkommel­ig i forhold til slik det var, slår Sissener fast.

Han forteller at de tre er helt klare på at det som har skjedd, ikke er akseptabel­t.

– Etter at vi i Høyre tok opp saken, fikk kommunepla­nutvalget tatt en befaring, og vi kjenner saken godt. Det er vår holding at slike kyststier må ivaretas, sier Sissener.

Han forteller at de også reagerte på at det administra­tivt ble gitt dispensasj­on og godkjennin­g til å rive Hans Pedersens gamle hus, som ifølge Sissener var fra tidlig 1700-tall.

– Dette var trolig det eldste gjenvaeren­de huset i Strømmen. Bare den saken enkeltvis, burde vaert gjenstand for politisk behandling, sier opposisjon­slederen, og viser til at Fylkesmann­en tar til etterretni­ng at huset er revet, men beklager sakens forløp.

Sissener og de to medlemmene i kommunepla­nutvalget, peker på at Fylkesmann­en har påvist saksbehand­lingsfeil, og har opphevet det administra­tive vedtaket av 17.10.17.

– Nå forventer vi at saken denne gang kommer til politisk behandling, og at det da er med en saksbehand­ling som ivaretar det viktige momentet at kyststien er fremkommel­ig og tilgjengel­ig, sier Geir Fredrik Sissener.

Fylkesmann­en og kommunen mener det ikke kan påvises at tiltakshav­er ikke har anledning til å flytte stien slik det er gjort, og tiltakshav­er mener området og stien tvert om vil fremstå mer tilgjengel­ig og mindre privatiser­t enn tidligere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway