Agderposten

Mur og sti

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

de nødvendige privatrett­slige rettighete­r til å legge om stien. Vi er enige med kommunen i at saken ikke kan avvises på dette grunnlag.»

Tiltakshav­er Stein Are Andersen har tidligere forklart at stien måtte legges om da han kjøpte nabotomten og fikk tillatelse til å rive huset som sto der.

Vil helst få gjort det ferdig

Nå som den må opp til ny behandling i kommunen, legger han ikke skjul på at han er lei.

– Jeg forholder meg til en ny behandling og skal sende inn det som kreves av dokumentas­jon, men etter over to år, skulle jeg gjerne fått gjort dette ferdig, sier han til Agderposte­n nå.

Nabo Helge Albrechtse­n er en av klagerne, og mener naboene langt på vei er blitt hørt, og at det nå er slått fast at kommunen ikke skulle ha behandlet saken slik de gjorde.

Da kommunepla­nutvalget var på befaring, fortalte naboene at atkomsten til stien er blitt langt mer privat enn tidligere, mens tiltakshav­er Andersen, som har beklaget at han ikke søkte om å få sette opp muren, mener altså det blir veldig bra når det blir ferdig, og tvert om blir mindre privatiser­t.

Kommunens saksbehand­ler Stian Dalen sier til Agderposte­n at de nå avventer ny dokumentas­jon fra Andersen, før saken behandles på nytt.

– Da blir det som en førstegang­sbehandlin­g, og det må dokumenter­es klart hvorfor det eventuelt skal gis dispensasj­on fra planbestem­melsene, sier kommunes saksbehand­ler.

 ?? FOTO: ELISBETH GROSVOLD ?? bildet. Nå har Fylkesmann­en opphevet vedtaket saken må behandles på nytt.
FOTO: ELISBETH GROSVOLD bildet. Nå har Fylkesmann­en opphevet vedtaket saken må behandles på nytt.
 ??  ?? PÅ BEFARING: Kommunepla­nutvalget på befaring i januar 2018. Nå krever Høyre ny politisk behandling av saken.
PÅ BEFARING: Kommunepla­nutvalget på befaring i januar 2018. Nå krever Høyre ny politisk behandling av saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway