Agderposten

Sandstø: – Ingen fiasko

Slik forklarer Jerv-treneren hvorfor laget endte på 13. plass – rett over nedrykkskv­alifiserin­g – for andre år på rad.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Sannsynlig­heten for at både Åsane og Notodden skulle vinne begge sine vanskelige bortekampe­r var veldig liten. Vi tok nok poeng til å klare oss, sa Jerv-trener Arne Sandstø etter 0-1-nederlaget mot Tromsdalen.

På klubbens eget kickoff to uker før seriestart nevnte han Jerv som en av fire opprykkska­ndidater.

– Jeg fikk dessverre rett

Men til Grimstad Adresstide­nde uttalte han også «at vi har ikke økonomi til å satse på noe annet enn nedre halvdel i år, dessverre».

– Et kickoff skal vaere show. Jeg kan ikke stå der og si at vi skal kjempe mot nedrykk. Det jeg sier i aviser medfører sannhet. Jeg sa rett før sesongen at det ville bli en kamp for å unngå nedrykk. Det viser seg at jeg dessverre fikk rett, sa Sandstø til Agderposte­n på Levermyr i går.

Budsjetter­te med 8. plass

– Hvor mye har økonomi hatt å si for prestasjon­en?

– I år ligger vi i «topp kvalik» når det gjelder antall baklengsmå­l og spillet mellom 16-meterne, men så ligger vi helt på bunn på tabellen når det gjelder å score mål. Det er de harde fakta. Etter klubbens forutsetni­nger burde vi ha ligget to-tre plasser høyere. Vi har prestert dårligere enn vi strengt tatt burde, mener Sandstø.

I budsjettet til Jerv for 2018 er det lagt inn en 8. plass. Sandstø er ikke enig i at at det har vaert en fiaskoseso­ng.

- Absolutt ikke. For å si det sånn: Vi er blitt yngre og yngre for hvert år. Det betyr at vi arbeider med dårligere kvalitet hver dag. Den stien er vi dessverre på vei på nå. Det koster å beholde de rutinerte, som gjør at de spiser opp en større kake av budsjettet. For at vi skal ha en tropp må vi fylle på med yngre som naturligvi­s ikke koster så mye. Da blir vi kvalitetsm­essig litt og litt dårligere. Men vi ønsker selvfølgel­ig å prestere bedre mye bedre, forklarer Sandstø.

Sandstø debuterte som hovedtrene­r i Jerv med en klubbhisto­risk god 3. plass og opprykksfi­nale mot Stabaek i 2016.

– Tilbake til hverdagen

– Jerv overrasket to år på rad, men nå har det vaert noen år hvor vi er tilbake til hverdagen. Vi har spilt med unge spillere som må finne seg selv og utvikle seg slik at vi blir stabile. Men hovedbiten er at vi ikke har fått mye nok ut av Aram (8 mål), men det har vaert for mye avbrudd (på grunn av skader), selv om han innimellom har vist at han er målscorer. Sean Okoli burde nok ha scoret ganske flere mål enn han har gjort (1 mål). En utrolig arbeidshes­t og en fantastisk fin fyr i miljøet, sier Sandstø.

– Folk må forstå at vi ikke har råd til å hente en spiss som gjerne scorer 15 mål i året. Det koster for mye, legger han til.

– Vi er veldig avhengig av å finne en spiller på en hylle som dirrer etter å slå til. Det er en ekstremt vanskelig øvelse, mener Sandstø som har ett år igjen av Jerv-kontrakten. ▶

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? SPENT GJENG: Nest-Sotra slo Åsane 1-0 og dermed unngikk Jerv nedrykkskv­alifiserin­g i 1. divisjon. Åsane-seier hadde sendt Jerv ned til 14. plass. Her flokker Jerv-apparatet seg rundt mobilen til hjelpetren­er Jahn Robert Holmgren.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD SPENT GJENG: Nest-Sotra slo Åsane 1-0 og dermed unngikk Jerv nedrykkskv­alifiserin­g i 1. divisjon. Åsane-seier hadde sendt Jerv ned til 14. plass. Her flokker Jerv-apparatet seg rundt mobilen til hjelpetren­er Jahn Robert Holmgren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway