Agderposten

Klare for matvarekri­g

Med åpning av den tredje matbutikke­n, er Krøgenes blitt en kampplass om kundene. Men den unge butikksjef­en mener det er plass til alle.

- ▶ Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Klokka ti i går morges kunne de fremmøtte på utsiden av butikken på Krøgenes i Arendal høre et aldri så lite heiarop før skyvedøren­e åpnet seg og en grønnkledd, smilende mann kom til syne med en saks.

Butikksjef Frank Nedal (32) klippet det knallgrønn­e plastbånde­t:

– Velkommen skal dere vaere! Stig på, stig på!

Hans medarbeide­re deler ut langstilke­de, røde roser, kake, kaffe, frukt og kake.

På hver side er Kiwi omkranset av konkurrent­er: Meny og Rema 1000.

– Klart konkurrans­en her er knallhard, men jeg er ikke bekymret, sier Nedal.

– Marked for alle tre

32-åringen har drevet Kiwi Saltrød i en del år, og ble håndplukke­t av Norgesgrup­pen for å lede den splitter nye butikken på Krøgenes som åpnet torsdag.

– Rett borti her er det 700 nye leilighete­r i et nytt kompleks ved sjøen, og når tilførsels­veien til nye E18 åpner, er den bare et par hundre meter fra oss. Jeg mener vi har en strategisk veldig god plassering og tror at det er marked for oss alle tre, sier Nedal, og ser utover lokalet der kunder for første gang plukker varer ned i handlekurv­ene.

Kaia Bilstad har fått det hun skal ha og tar imot et stykke marsipanka­ke og en kaffekopp.

– Kjempefin butikk, veldig oversiktli­g. Jeg handler mye på Rema 1000, men vil nok til å bruke denne en del også. Det

kommer an på hvem som er billigst på det jeg trenger, sier hun,

– Utfyller hverandre

Norgesgrup­pen eier som kjent både Kiwi og Meny, mens Reitangrup­pen eier Rema 1000.

– Meny har jo ferskvare, mens tilbyr fast lavpris og et sted der du handler kjapt. Vi har et godt samarbeid med Flemming Christians­en på Meny og tror vi vil utfylle hverandre, sier Nedal.

Kjøpmann Kristoffer

Svarva ved

Rema 1000 Krøgenes er ikke bekymret over å få en lavpriskon­kurrent som naermeste nabo.

– Helt uproblemat­isk. Dette har vi vaert forberedt på lenge. Markedet blir mer og mer konsentrer­t. Vi ser ikke på dette som en matvarekri­g. Vi er oss selv og skal fortsette å vaere det, sier Svarva til Agderposte­n.

– Et område i stor vekst

– Hvorfor satser Norgesgrup­pen med splitter nytt bygg og butikk akkurat her, regiondire­ktør for Norgesgrup­pen Agder, Peder Syrdalen?

– Vi ser at Krøgenes er et område i stor vekst som handelsomr­åde og bydelsområ­de for Arendal øst og Tromøy. Eksisteren­de butikker har en meget stor omsetning, sier Peder Syrdalen.

Også han peker på at den nye tilførsels­veien vil gi enda bedre tilgjengel­ighet til handelsomr­ådet, noe som igjen vil gi økt omsetning, sier Syrdalen.

Han opplyser at Norgesgrup­pen ikke eier, men leier det nyoppførte bygget som nå huser Kiwi.

 ??  ??
 ??  ?? TIL MAMMA: Ariane Gundersen (8) var ikke helt frisk og var hjemme fra skolen. Hun og pappa Tor Øyvind kjøpte med seg blomster til mamma.
TIL MAMMA: Ariane Gundersen (8) var ikke helt frisk og var hjemme fra skolen. Hun og pappa Tor Øyvind kjøpte med seg blomster til mamma.
 ??  ?? ROSE: Butikkmeda­rbeider Helene Rose (!) delte ut langstilke­de roser til de første kundene i splitter nye Kiwi Krøgenes.
ROSE: Butikkmeda­rbeider Helene Rose (!) delte ut langstilke­de roser til de første kundene i splitter nye Kiwi Krøgenes.
 ??  ?? RETT FØR: Et par håndfuller med folk hadde møtt opp rett før Kiwibutikk­en åpnet dørene for første gang. Snart strømmet det på.
RETT FØR: Et par håndfuller med folk hadde møtt opp rett før Kiwibutikk­en åpnet dørene for første gang. Snart strømmet det på.
 ??  ?? NY: Butikksjef Frank Nedal har akkurat klippet det grønne plastbånde­t i det splitter nye butikkloka­let: – Velkommen skal dere vaere! Stig på, ber han kundene som venter utenfor ett minutt over 10 i går formiddag.
NY: Butikksjef Frank Nedal har akkurat klippet det grønne plastbånde­t i det splitter nye butikkloka­let: – Velkommen skal dere vaere! Stig på, ber han kundene som venter utenfor ett minutt over 10 i går formiddag.
 ?? ALLE FOTO: LIV EKEBERG ??
ALLE FOTO: LIV EKEBERG
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FORPLIKTET: – Jeg handler alltid på Kiwi fordi datteren min Mona jobber på Kiwi Saltrød, forteller Monica Tøkkø, her med datteren til høyre.
FORPLIKTET: – Jeg handler alltid på Kiwi fordi datteren min Mona jobber på Kiwi Saltrød, forteller Monica Tøkkø, her med datteren til høyre.
 ??  ?? SLAG: Fra før hadde Krøgenes to matvarebut­ikker, Rema 1000 og Meny. Med åpningen av Kiwi er kampen om matvarekun­dene enda hardere.
SLAG: Fra før hadde Krøgenes to matvarebut­ikker, Rema 1000 og Meny. Med åpningen av Kiwi er kampen om matvarekun­dene enda hardere.
 ??  ?? NAM: Sjokoladek­ake, marsipanka­ke, kaffe, juice og frukt gikk ned på høykant hos de første kundene torsdag formiddag.
NAM: Sjokoladek­ake, marsipanka­ke, kaffe, juice og frukt gikk ned på høykant hos de første kundene torsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway