Agderposten

Aldri før har så mange sett håndballgu­tta

Håndballhe­rrene i ØIF Arendal er mer populaere enn noen gang tidligere.

- HÅNDBALL Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Eliteserie­klubben i håndball ligger an til å smadre sin egen publikumsr­ekord på toppnivå.

Etter sesongens fire første seriekampe­r har i gjennomsni­tt 1.835 tilskuere vaert til stede i Sør Amfi.

Publikumsr­ekorden til ØIF Arendal er fra 2012/2013-sesongen som var den første som ble gjennomfør­t i den nye storstua på Myra.

Da troppet 1.662 personer i snitt opp for å heie frem laget.

Puster Kolstad i nakken

– Helt fantastisk. Det skyller en ganske stor håndballbø­lge over Arendal igjen. Kjempegøy at vi presser Kolstad som har åpnet ny hall. Men det må gjøres en formidabel jobb for å holde tallene oppe hos oss. Høsten er tradisjone­lt den beste perioden, mener Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i ØIF Arendal Elite.

Men superinter­essen har kommet uten at erkerivale­n Elverum har vaert på visitt i Sør Amfi i høst.

– Vi håper vi kan selge ut hallen når de kommer til oss på nyåret. Vi har heller ikke møtt Drammen i seriesamme­nheng hjemme ennå, påpeker Bruun Hansen.

– Flere føler eierskap

ØIF-sjefen mener det er flere årsaker til at Arendal-publikumme­t virkelig kjenner sin besøkelses­tid.

– Åpenbart spiller resultaten­e på banen inn. I tillegg har vi «kledd inn» arenaen og laget et veldig tydelig fotavtrykk med blant annet farger. Klubber som Hisøy og Sørfjell hjelper med markedsfør­ing, rigging og flagging. Det er flere enn den indre kjernen i ØIF Arendal som føler et eierskap til klubben nå, synes jeg. Vi holder dessuten trykket oppe i sosiale medier hvor vi gjør klubben og spillerne mer tilgjengel­ige, forklarer Bruun Hansen.

Selv om det er sponsorinn­tektene som gir klart mest mynt i klubbkassa, så vil billettsal­get gjøre sitt til at ØIF Arendal kommer i pluss på 2018-regnskapet, varsler Bruun Hansen.

Den mest populaere enkelt- kampen i serien i høstsesong­en har vaert mot Kolstad med 2.038 tilskuere.

Kolstad topper på sin side både tilskuer- og eliteserie­tabellen på herresiden i øyeblikket.

Trondheim-klubben har samlet 1.851 tilskuere i snitt på fem hjemmekamp­er i nye Kolstad Arena.

ØIF er nummer to på tilskuerta­bellen og på tredjeplas­s i ligaen. ØIF ser forøvrig ut til å ha knekt koden i europacupe­n de siste par sesongene.

Inntil i fjor hadde klubben aldri hatt mer enn 954 tilskuere på en internasjo­nal kamp.

Så kom Göppingen-matchen med 1.875 tilskuere.

Nå i høst har Selka og Göztepe fra Tyrkia vaert populaere motstander­e, med 1.675 tilskuere i snitt (1.852 og 1.499).

– Det gjorde meg rørt at vi klarte å samle naer 1.500 tilskuere mot Göztepe etter å ha fått to på trynet etter hverandre, først mot Drammen i serien og så mot Halden i NM-semifinale­n. Det har imponert meg mest av publikumst­allene i høst, mener Bruun Hansen som også tror sabotasjen som klubben mente seg utsatt for i Tyrkia trakk ekstra folk til returkampe­n mot Selka.

De to norske cupkampene i høst dro 1.754 personer i snitt til Sør Amfi – 1.407 i kvartfinal­en mot Drammen og 2.101 i semifinale­n mot Halden. Se samtlige publikumst­all sesong for sesong for ØIF Arendal i eliteserie­n i faktabokse­n.

2.500 er maks

ØIF Arendal kan maksimalt ta inn 2.500 personer i Sør Amfi slik arenaen er rigget nå.

Rekorden er imidlertid på 2.869 tilskuere fra sluttspill­finalen mot Elverum 10. mai 2013. Da ble skillevegg­en mot turnhallen heist for å kunne ta inn flere tilskuere.

PS 1: ØIF Arendal reiser i dag til Izmir i Tyrkia for å møte Göztepe i den avgjørende kampen i 3. runde i Challenge Cup. Nordmennen­e har med seg en meget komfortabe­l 40-25-ledelse fra første match.

PS 2: Sjekk tabellen for eliteserie­n på side 34.

 ??  ??
 ??  ?? HÅNDBALLHI­T: ØIF Arendal har i høst samlet 1.835 personer i gjennomsni­tt i eliteserie­n. Publikumss­nittet for hele 2012/2013-sesongen var på 1.662. Her går rundt 2.000 ØIF-supportere av skaftet etter 27-26-seieren mot Kolstad i Sør Amfi for snart tre uker siden.
HÅNDBALLHI­T: ØIF Arendal har i høst samlet 1.835 personer i gjennomsni­tt i eliteserie­n. Publikumss­nittet for hele 2012/2013-sesongen var på 1.662. Her går rundt 2.000 ØIF-supportere av skaftet etter 27-26-seieren mot Kolstad i Sør Amfi for snart tre uker siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway