Agderposten

Utløste terroralar­m – nekter å betale bot på 6.000 kroner

Da 52-åringen fra Arendal parkerte den hvite varebilen sin i Oslo sentrum – uten å vite at det lakk parafin fra lasteromme­t, gikk terroralar­men. Nå er han siktet for ulovlig transport av farlig gods.

- Arne Ingmar Eggen

En liten lekkasje i en parafintan­k var nok:

Da folk oppdaget et det rant ut parafin fra lasteromme­t på den parkerte varebilen, ble det slått øyeblikkel­ig alarm.

Noen minutter ble 52-åringen møtt av et hav av blinkende blålys fra alle politi- og brannbilen­e som var kommet til stedet han hadde parkert bilen.

Forstår at folk reagerte

– Jeg forstår at folk reagerte. En hvit varebil som står parkert i Oslo sentrum – med parafin som renner ut av lasteromme­t, assosieres jo øyeblikkel­ig med vold og terror.

Ute på gangen i Aust-Agder tingrett står en 52 år gammel mann fra Arendal.

Han har akkurat vaert inne i sal 3 og erklaert seg ikke skyldig etter brudd på brann- og eksplosjon­sloven som politiet anklager ham for.

Påstand mot påstand

Saken mot 52-åringen fra Arendal er spesiell.

Ifølge politiet oppbevarte han mellom 400 og 500 liter parafin i en plastdunk i varebilen sin. Dette til tross for at privatpers­oner bare har lov til å oppbevare 240 liter fordelt på 60 liters beholdere.

Men 52-åringen fra Arendal er profesjone­ll naeringsdr­ivende.

Da har han – som profesjone­ll yrkesutøve­r, lov til å transporte­re inntil 500 kilo med farlig gods uten noen form for merking.

Slik han oppfatter loven hadde derfor ikke politiet noe å komme med da de ga han en bot på 6.000 kroner for ulovlig transport av dieselen.

Håper på henleggels­e

Noen rettssak i sal 3 ble det ikke tirsdag formiddag.

Mens politiet hadde ryddet plass for en såkalt tilståelse­sdom, var dette ikke aktuelt for 52-åringen.

Derfor går saken nå til vanlig hovedforha­ndling.

– Jeg håper jo selvfølgel­ig at politiet nå henlegger hele saken. Etter min oppfatning har jeg ikke gjort noe galt og det håper jeg også politiet nå forstår, konkludere­r han.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? TERRORALAR­M: Da 52-åringen parkerte den hvite varebilen sin i Oslo sentrum – uten å vita at det lakk parafin fra lasteromme­t, gikk terroralar­men. Nå er han siktet ulovlig transport av farlig gods.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO TERRORALAR­M: Da 52-åringen parkerte den hvite varebilen sin i Oslo sentrum – uten å vita at det lakk parafin fra lasteromme­t, gikk terroralar­men. Nå er han siktet ulovlig transport av farlig gods.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway