Agderposten

Byggefirma slått konkurs – kunne ikke betale gjeld på 250.000 kroner

I april neste år går anbudet ut for hvem som skal få bygge den spektakula­ere glassheise­n fra Torvet opp til Fløybyen, nå bores det for å finne ut om fjellet tåler det.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

KONKURS: Agder Bygg og Rehab AS er konkurs med en gjeld på naermere 250.000 kroner.

Det var Skatt Sør som begjaerte selskapet konkurs. Ifølge kjennelsen fra Aust-Agder tingrett har kravet sin bakgrunn i selskapets naeringsvi­rksomhet i form av oppføring av bygninger. Ifølge Proff. no ble selskapet opprettet i 2016 med fem ansatte i staben. men økonomien har stadig gått nedover. Bygg- og anleggsvir­ksomhet, var bedriftens formål. Da gjelden kom opp i 230.000 kroner – etter at selskapet hadde forsøkt å berge 1. desember 2020 skal nybygget Fløybyen stå klart, komplett med en glassheis som stiger opp av fjellet rundt omkring i området der kanonen og vakttårnet er plassert i skråningen opp til Fløyheia. Plassering­en ble diktert av bomberomme­t som tunnelen mellom Torvet og jernbanest­asjonen tross alt er.

– Vi fikk ikke bore på innsiden av bombedøren­e og dermed punktere bomberomme­t. Derfor havner heisen så langt ute, samtidig som det blir spektakula­ert, sier Øystein Sangvik i Arendal Eiendom KF.

Droppet eksisteren­de

Det var i mange år en heis fra midten av tunnelen og opp til bomberomme­ts øvre del på Fløyheia, men selv om den ble pekt på som et godt alternativ for utbedring av mange utenforstå­ende, ble problemene for mange.

– Selve heisen var en innendørsh­eis og slett ikke egnet for bruken den hadde, og heissjakte­n var ikke sikret mot vanninntre­nging, så foreløpig i hvert fall, kommer det ikke noen ny heis der, sier Sangvik.

Sjekker fjellet

bedriften ved å betale 20.000 kroner, var løpet kjørt for daglig leder Darius Tupikovski­j.

I en SMS til Agderposte­n opplyser Tupikovski­j han at han fortsetter å leie – nå som privatpers­on, og at virksomhet­en derfor fortsetter inntil videre. Det er advokat

Den siste tiden har det vaert boret i fjellet for å både sjekke at ikke det dukker opp noen overraskel­ser når fløybyen skal bygges eller heissjakte­n for en dobbel glassheis skal bores.

– Vi har sett på lignende prosjekter og fått råd om at det med en slik konstruksj­on er viktig at heisen ikke går for fort, av hensyn til epileptike­re, og du må ha tid til å nyte utsikten også, sier Camilla Nesle Widmeyer i Arendal Eiendom.

Det er fortsatt litt usikkerhet knyttet til helt nøyaktig plassering av heissjakte­n og akkurat hvordan gangveien fra heisen og til byggene skal se ut.

– Vi vil forsøke å bruke terrenget i stor grad, og alt skal vaere universelt utformet. Men noen endelig design har vi ikke landet på, sier Sangvik.

Det betyr i klartekst at det skal gå en tydelig og tilrettela­gt sti eller plattform fra heisen, svevende på påler høyt over bakkeplan ytterst, og inn mot den nye Fløybyen, der det skal vaere både boliger og Fylkesmann­en for Agder.

– Områdeplan­en legger opp til at det kan vaere alt mulig her, bortsett fra handel og industri, men for eksempel en restaurant eller andre naeringer er det mulighet for, sier Sangvik.

Tårnet og aulaen fra den gamle sjømannssk­olen skal bevares, og her sees det på mulige fellesfunk­sjoner for alt som måtte havne i Fløybyen.

– Kanskje heisen i seg selv kan bli en attraksjon for Fløybyen, sier Sangvik. ▶ Pål Christense­n som er bistyrer og skal avgjøre den videre skjebnen. neste skiftesaml­ing er torsdag 13. desember. Innen da skal han ha fått en naermere oversikt over eventuelle andre krav i boet til bedriften som har adresse i Arendal.

 ??  ??
 ??  ?? LUFTIG PLAN: Heisen sees stige opp foran Fløyheia i denne illustrasj­onen fra NSW Arkitektur.
LUFTIG PLAN: Heisen sees stige opp foran Fløyheia i denne illustrasj­onen fra NSW Arkitektur.
 ??  ?? HER KOMMER HEISEN: Grunnborin­g tunnelsjak­ten graves.
HER KOMMER HEISEN: Grunnborin­g tunnelsjak­ten graves.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway