Agderposten

KØH ØSTRE AGDER

- Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

Kommunal Øyeblikkel­ig Hjelp (KØH) er et lavterskel kommunalt «sykehust light»-ilbud det ble krav om fra 2014 pga samhandlin­gsreformen.

interkommu­nalt tilbud i Østre Agder.

har bestått av 8 sengeplass­er i Arendal (Myratunet) og 2 i Grimstad (Feviktun). Nå trekker Grimstad seg ut og vil drivve videre alene. De øvrige i Ø Agder er med.

skal behandle lettere lidelser og vaere alternativ til sykehusinn­leggelse. Flertallet av pasienter er eldre, svake og har flere diagnoser.

2017 var det i alt 471 KØH-innleggels­er - 378 på Myratunet og 93 på Feviktun. Belegg: ca 60%.

tilleggsfo­rslag til rådmannens om å be eiendomsfo­retaket komme med et justert prosjekt der prisen kuttes «vesentlig». De sier seg enig med trådmannen at det må ses kritisk på behovet for de to store underetasj­ene, og peker på at behovet for ansattpark­ering bør kunne dekkes på den tidligere brannstasj­onstomta et par steinkast nedi bakken fra sykehuset.

Se kritisk på korttidspl­assene

– Men i tillegg må vi få en kritisk gjennomgan­g også av arealbereg­ningene for korttidspl­assene, og få en frem en driftskalk­yle, poengterer Svendal, som peker på at en hel etasje på 1.400 kv m for 10+1 korttidspl­ass virker svaert romslig. Han sier hastverket med å få flere korttidspl­asser, og det faktum at det nye planlagte Helsehuset (nytt sykehjem ++) – ligger lengre frem i tid. Men utelukker ikke at prisen kan føre til at hele korttidsav­delingen ved sykehuset kan bli revurdert. Selv om man også driftsmess­ig har vurdert det som en fordel å ha en slik avdeling her.

Den delen av bygget som skal huse korttidspl­assene, blir også noe kommunen må koste helt på egen hånd.

Bystyrekom­iteen foreslår å gi frist til 1. mars neste år med å presentere et revidert prosjekt, der også antall KØH-plasser skal vurderes kritisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway