Agderposten

– Myra eneste reelle basseng-alternativ

Etter å ha vurdert både Torvet, Myra og Fløyheia som alternativ­er for et nytt svømmebass­eng for Arendal kommune, mener Arendal Eiendom at Myra er det eneste reelle alternativ­et.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Det er uomtvistel­ig at Arendal trenger et nytt svømmebass­eng, og gjerne et på 25x50 meter for å ivareta alle behovene. Da ble både den kommende Fløybyen og et foreslått alternativ på toppen av biblioteke­t for komplisert og for lite.

– Vi så på sentrumsal­ternativen­e, men et svømmebass­eng krever mye plass og da ble Myra det mest hensiktsme­ssige, sier Øystein Sangvik i Arendal Eiendom.

De foreslår uansett at sjøbadet i gjestehavn­a rustes opp for helårsdrif­t for å kunne supplere de mer tradisjone­lle bassengene, samtidig som bassenget ved Flosta skole og terapibass­enget på Bjorbekktu­net beholdes og oppgradere­s.

Trenger tre basseng

En rapport om behovet for svømmeoppl­aering i Arendal konkludere­r med at det trengs tre bassengomr­åder i Arendal i fremtiden for å sikre skoleeleve­ne den undervisni­ngen de har krav på.

I tillegg pekes det på et betydelig behov for svømmeanle­gg for befolkning­en ellers. Dermed ber nå Arendal eiendom bystyret om å vedta et forprosjek­t for et regionalt svømmeanle­gg med et 25 x 50 meters bassen på Myra som tar hensyn til en kommende flerbruksh­all i samme område. Kostnaden, inkludert en fotballban­e, er estimert til et sted mellom 270 og300 millioner.

– Vi driver ikke dagens bassenger ulovlig, men veldig naerme. De er gamle og dyre i drift og vi trenger noe nytt til elevene, sier Sangvik.

For tungt

Et forslag som er vurdert er å lage basseng på toppen av dagens bibliotek og parkerings­hus. Men to utfordring­er kommer raskt frem, mener Staerk & Co, som har vurdert muligheten på vegne av kommunen.

– Et nytt baeresyste­m med nye baereakser må på plass, og plassen er for liten til selv et 25x25 meters basseng, konkludere­r sivilingen­iør Jan Erik Kjaemperud i rapporten. Nye stål og betongkons­truksjoner for å baere vekten av bassenget vil koste ca. 21,5 mill. og fjerne 120 parkerings­plasser i Torvet p-hus.

For smått

På Fløyheia ville bassenget på maks 25 x 50 meter fått en kjempeutsi­kt, men på grunn av plassmange­l og dermed enten en innbygging i fjellet, eller plass til faerre boliger, mener NSW arkitekter.

Dermed blir Myra anbefaling­en. ▶

 ?? ILL: ARKTIK ?? 50 METER MED HALL: Svømmebass­enget er foreslått mellom parkeringe­n foran skolen på Myra og veien, ved fotballban­ene.
ILL: ARKTIK 50 METER MED HALL: Svømmebass­enget er foreslått mellom parkeringe­n foran skolen på Myra og veien, ved fotballban­ene.
 ?? ILL: ARKTIK ?? FLERE ALTERNATIV­ER: Både med og uten flerbruksh­all og 25 eller 50 meters lengde er utredet.
ILL: ARKTIK FLERE ALTERNATIV­ER: Både med og uten flerbruksh­all og 25 eller 50 meters lengde er utredet.
 ??  ??
 ??  ?? ANBEFALER MYRA: Daglig leder, Øystein Sangvik, Arendal Eiendom KF.
ANBEFALER MYRA: Daglig leder, Øystein Sangvik, Arendal Eiendom KF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway