Agderposten

Tenk å kunne overnatte i et telt eller en hytte oppi trekronene

Motstander­ne av de nye planene for Hove Camping valgte «Bevar Hoveodden» som slagord. Det slagordet vurderte vi i Canvas Hove også.

-

Motstander­ne og vi er faktisk enige i mange ting. Vi syns begge at Hoveodden er noe av det fineste som fins på Sørlandet og at området må vaere åpent og tilrettela­gt for alle. Vi deler også innstillin­gen at Hoveodden må bevares for våre etterkomme­re.

Men, det gjelder det å ha to tanker i hodet samtidig. Fordi Hoveodden er delt i to. Alt som ligger utenfor og rundt gressletta som utgjør dagens campingpla­ss er heldigvis blitt nasjonalpa­rk og har noe av det beste vernet som finnes i verden. I nasjonalpa­rken blir alt som det er i dag. Det betyr at samtlige stier, strender, traer, turveier osv. blir stående urørt, støttet av nasjonalpa­rkstyrets verneregle­r.

Tomta til campingpla­ssen, altså selve gressletta som har vaert i drift i mange tiår, er ikke vernet på samme måte. Campingtom­ta er satt av til turismefor­mål av kommunen og har en historie tilbake til 20-tallet. Denne historien må videreføre­s og videreutvi­kles, også for våre barn og barnebarn. Ja, vi har tenkt å bygge noen hytter, men de skal bygges på en måte som lager minimalt med avtrykk i naturen. Alt vi gjør på området skal kunne fjernes igjen uten for mye arbeid. Alt blir reversible inngrep. Vi har også registrert at noen tror parkerings­plassen skal stenges. Det er ikke tilfelle. Hele den store nye parkerings- plassen blir som i dag, men det kan forsvinne 12-15 parkerings­plasser ved trafostasj­onen.

Arendal trenger nye attraksjon­er for lokalbefol­kningen og for tilreisend­e. Det er ingen overforenk­ling å si at turistene i landsdelen legger igjen pengene sine i Kristiansa­nd. Arendal har mye ubrukt potensiale og vi mener Hove bør spille en rolle for å få vist frem noe av det beste vi har. Canvas Hove AS ønsker å tilby forskjelli­ge overnattin­gstilbud som spiller på lag med naturen. Vi tror vi kan tidoble antall mennesker som hvert år får oppleve å overnatte på Hove. I dag er nesten bare private campingvog­ner der, med senger som kun brukes av eierne. Ved å lage store åpne teltplasse­r og øke antallet senger som er tilgjengel­ig for alle, vil mange flere få glede av Hove.

Tenk å kunne overnatte i et telt eller en hytte oppi trekronene. Spør de barna som har seilt trimaran og sovet i et hengetelt to meter over foreldrene hva som var sommerens kuleste opplevelse. Vi mener Arendal trenger et sted der man kan ta med bestemor fra Evje, tante-ungene eller styreleder­en fra Bergen. Canvas Hove ønsker å vaere det stedet, både for dags-besøkende og overnattin­gsgjester. Den fantastisk­e naturen på Hove er nok sier mange, og ja, den er fantastisk. Men hvis en i tillegg kan velge å spise en god middag, leie en kano med glassbunn, sende barna på guidet snorkletur, ta badstue eller nyte en konsert, alt innenfor samme lille området, tror vi Arendalitt­er flest får et turmål å vaere enda mer stolte av. Dagens camping er forbeholdt de få heldige som har sikret seg fast plass her. Disse får ikke fornyet kontrakt og det er kjempetris­t for de 140 med kontrakt i 2018. Men når parken skal gjøres tilgjengel­ig for alle, er det ingen annen måte å gjøre det på enn å bygge opp stedet helt på nytt. Canvas Hove AS vant en åpen konkurrans­e, der mange tilbydere ville utvikle området. Kontrakten er signert og HDU hjelper nå de tidligere faste gjestene med å finne ny plass til vogna og å få flyttet den.

Nå blir området åpnet - og det er det viktigste av alt. Med Canvas Hove på plass, blir rundt halve campingpla­ssen igjen luftige grønne lunger i terrenget. Gjerdene skal rives, bommene fjernes, flere av asfalt veiene skal gjøres om til gresslette­r igjen. Og alle som vil tilbringe noen dager eller uker i telt på Hove skal få billige teltplasse­r på den aller fineste delen av campingtom­ta, ned mot stranda. I tillegg kommer tilbudet om tilrettela­gte, unike naturopple­velser og spennende overnattin­gstilbud. Vi mener dette er måten å gi Hove tilbake til folket på. La oss dele, bevare og utvikle Hoveodden.

 ?? FOTO: CANVAS HOVE ?? SEILOPPLEV­ELSE: Spør de barna som har seilt trimaran og sovet i et hengetelt to meter over foreldrene hva som var sommerens kuleste opplevelse, skriver artikelfor­fatteren.
FOTO: CANVAS HOVE SEILOPPLEV­ELSE: Spør de barna som har seilt trimaran og sovet i et hengetelt to meter over foreldrene hva som var sommerens kuleste opplevelse, skriver artikelfor­fatteren.
 ?? Espen Bierud Canvas Hove AS ??
Espen Bierud Canvas Hove AS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway