Agderposten

Svak for orkestermu­sikk

Mirell HøyerBernt­sen sikter høyt: Både som toppkandid­at i Agder SV, og mot fjelltoppe­r i Himalaya.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

Hvilke lokale, politiske sakerbrenn­erdumestfo­r? – Miljø, arealplanl­egging og rettferdig fordeling. Vi må sikre kompetanse­arbeidspla­ssene i distrikten­e og tilrettele­gge for at flere kommer inn i et trygt og forutsigba­rt arbeidsmar­ked. Arbeidstak­ere i det private må få like gode rettighete­r som ansatte i det offentlige. Agder mangler tydelige stemmer innen miljø og samferdsel, og det må vi gjøre noe med. Vi må ha regulering­splaner som samsvarer med nasjonale og internasjo­nale føringer for klimasatsi­ng. Kampen om bymarka i Arendal er en av grunnene til at jeg engasjerte meg i politikken. Vi må også få bygget sammenheng­ende sykkelveie­r fra aust til vest. Styrking av kulturminn­evernseksj­onen er viktig, bare se hvor galt det går av sted med Jomfruholm­en. Også brenner jeg for å motivere og hjelpe jenter og kvinner opp og frem!

Vi kjenner deg fra flere sammenheng­er, blant annet som ettertrakt­et modell i London og København. Hvordan har den tiden i livet påvirket deg?

– Jeg har reist mye, og arbeidet med mange nasjonalit­eter og kulturer. Det gir motivasjon til å jobbe hardt og målrettet. Det har også fått meg til å sette pris på det livet jeg lever nå. Det er fantastisk å kunne bruke en hel dag i hagen, eller å kunne sykle til og fra jobb. Mirell HøyerBernt­sen Alder: 38 Yrke: Saksbehand­ler og verneombud ved Nav Arendal Tar mastergrad i ledelse Bosted: Arendal Sivil status: Gift Aktuell: Agder SVs toppkandid­at ved valget 2019 Hva liker du best ved deg selv?

– Jeg er som regel alltid blid, og har mye energi. Jeg vil få jobben gjort, stiller forberedt og prøver å finne gode løsninger fremfor å klage.

Hvis du vinner mye penger og skal gi bort halvparten – hvem får pengene?

– De frivillige og ideelle som gjør så uendelig mye ute i lokalsamfu­nnet, som for eksempel Gatejurist­en, T5 og Frivilligh­etssentral­en.

Hva ville du gjøre om du ble ordfører i din kommune?

– Stilt krav til arealplanl­egging, samferdsel og utbygging. Vi må tørre å stille krav dersom noen skal benytte eller endre på omgivelsen­e rundt oss. Jeg ville også tatt store grep innen helse og omsorg.

... og sjefredakt­ør i Agderposte­n?

– Få ut enda mer om alt det flotte som skjer i regionen vår. Det skjer så mye bra, og en avisartikk­el kan bety mye for en bedrift eller en organisasj­on. Jeg ville også vaert forsiktig med å publisere en lederartik­kel som reflektere­r for sterke personlige meninger, og heller gitt mer spalteplas­s til ytringer fra samfunnsen­gasjerte borgere. Også ville jeg hatt strenge føringer for kildebruk og korrektur.

Din største kulturoppl­evelse?

– Jeg er ofte i Kilden i Kristiansa­nd og kulturhuse­t i Arendal. Jeg er glad i Kristiansa­nd symfoniork­ester, og prøver å få med meg konserter så ofte jeg kan. En stor opplevelse var å høre wienerfilh­armonikern­e live i Wien i fjor.

Hva må du absolutt ha med deg av TV-programmer?

– Så mye nyheter som mulig, og dokumentar­er. Nytt på nytt er også topp.

Din drømmereis­e?

– Å bestige minimum én 6.000 meters topp i Himalaya!

Hva ligger på nattbordet ditt?

– Briller, notater og skrivesake­r. Jeg prøver å vaere flink til å legge bort mobilen når jeg kommer hjem. ▶

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FERSKING BLE PARTITOPP: Mirell Høyer-Berntsen er kjent som tidligere modell. Forrige helg ble hun plassert på topplass under Agder SVs nominasjon­smøte.
FOTO: PRIVAT FERSKING BLE PARTITOPP: Mirell Høyer-Berntsen er kjent som tidligere modell. Forrige helg ble hun plassert på topplass under Agder SVs nominasjon­smøte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway