Agderposten

Trollbandt 600 i salen med kreft, sex og latter

Du kunne høre en knappenål falle i Arendal kulturhus, da John Brungot skiftet humorshowe­t «Åpent forhold» fra å handle om sex og talentshow til sønnens akutte leukemi.

- ▶ Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Humor selger, spesielt når de er kjente, slik som disse to er, oppsummert­e dama i billettluk­a før publikum slapp inn til «Åpent forhold» i Arendal kulturhus. I foajeen var det fullt, og det ble det i Store Torungen, som ikke hadde mange ledige plasser igjen av sine 700 seter.

Og selv om latteren ikke satt så løst til å begynne med, løsnet det virkelig da John Brungot kom på scenen som Leo Ajkic for å snakke om flyktningk­risen.

– Du, nå skal jeg snakke om flyktningk­risen, så du får greie på den greia på den tingen, imiterer Brungot, mens han bruker kroppen til Henriette Steenstrup som europakart. Publikum ler godt, og mer kommer.

– Dette er humor, altså

– For noen år siden ble sønnen min alvorlig syk, innleder Brungot mot slutten av forestilli­ngen, etter at folk har ledd seg godt opp i stemning. Det blir en brekksladd inn i alvoret, men også et budskap om å huske på å leve og le.

Han forteller om isolat og sammenlign­er kreft med å skulle spise opp en blåhval i løpet av to og et halvt år, det er tungt, ensformig og kjedelig.

Veien ut av monotonien, blir nettopp Steenstrup som kommer med burger, et altfor stort kostyme til sønnen hans og en flaske vin.

Vitsene som spes inn i den triste historien, formidler et budskap som tydelig sitter hos publikum, som følger med i åndeløs spenning: – Det er viktig å ha noen som sier: «Lean on me», slik han også synger, når livet er tungt.

Sex og promp

Det er til tider ordentlig barnehageh­umor, og mange av vitsene hadde trolig virket på en femåring, men det virker så godt at publikum vrir seg av latter.

Det er nesten så en kan lure på om Brungot egentlig er vel bevart, der han peiser på med en sau, bare for å vise at han er så platonisk i vennskapsf­orholdet til Steenstrup, at han heller ville hatt seg med et firbeint, loddent genserdyr, enn henne.

Ikke sjalu altså

Steenstrup bedyrer at hun ikke er sjalu på alle kjendisene som får prøve seg på Stjernekam­p, for det er jo vanskelig å skulle strekke seg over så mange sjangere, og de er jo «Norges beste», sier hun, før hun slår til med en hel sesong sjangere, ispedd vitser om Rein Alexander, opera og country. Det er en sterk søknad om å bli med i neste års program.

 ??  ?? FLYKTNINGE­KRISEN: Hvorfor ikke bruke puppene som kart når flyktninge­krisen skal forklares.
FLYKTNINGE­KRISEN: Hvorfor ikke bruke puppene som kart når flyktninge­krisen skal forklares.
 ??  ?? SENSITIVE FOLK: Henriette Steenstrup vil ha mer laktose i maten.
SENSITIVE FOLK: Henriette Steenstrup vil ha mer laktose i maten.
 ??  ?? PARYKKAVHE­NGIG: En alvorlig diagnose, viser det seg.
PARYKKAVHE­NGIG: En alvorlig diagnose, viser det seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway