Agderposten

Kjørte i narkorus – skyldte på kona

– Jeg må ha blitt utsatt for passiv røyking, hevdet 53-åringen.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

53-åringen skyldte på kona da han ble stoppet av politiet – mistenkt for kjøring i narkorus.

– Kona mi hadde akkurat tatt seg en joint da jeg satte meg i bilen. Jeg må ha blitt utsatt for passiv røyking, hevdet 53-åringen da han forleden skulle forklare seg i Aust-Agder tingrett.

Legen: Nykter

Mens politiet på sin side hevder at mannen fremsto som beruset, fant ikke legen som undersøkte ham noen tegn til beruselse.

Som forklaring på hvorfor det ble påvist virkestoff­ene i hasj i blodprøven hans, forklarte mannen at hans kone bruker hasj som et beroligend­e middel.

– Jeg må derfor ha røyket dette passivt, hevdet mannen.

Han forklarte videre at kona den aktuelle dagen hadde røyket flere ganger – og han stort sett hele tiden satt i det samme rommet som henne.

Etter at kona hadde røyket den siste jointen på kvelden, kjørte han av gårde for å ta ut penger til en ferietur dagen etter.

– Jeg følte meg helt nykter da jeg kjørte av gårde, hevdet han.

Ikke ekstreme forhold

Om dette skriver Aust-Agder tingrett:

«Noen studier har vist at under ekstreme forhold (lite, tett rom, for eksempel en liten bil, med svaert intensiv cannabisrø­yking uten lufting) kan passiv røyking føre til påvisning av THC i blod i høyere konsentras­joner, men også da i kort tid etter eksponerin­g. Under slike ekstreme betingelse­r medførte den passive eksponerin­gen ubehag for forsøksper­sonene».

Slik konkludere­r retten etter å ha vurdert forholdene i denne aktuelle saken:

«Det kan i vår sak utelukkes at det har foreligget slike «ekstreme» forhold som må foreligge for at passiv røyking kan medføre påvisbar THC-konsentras­jon utover «svaert lave konsentras­joner».

Dømt til fengsel

Nå er mannen dømt for kjøring i ruspåvirke­t tilstand. Fengsel i 24 dager, konkludere­r AustAgder tingrett. Ankefriste­n er fjorten dager.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? JOINT: Han hevdet kona hadde tatt seg en slik. Men det ble mannen som ble dømt.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX JOINT: Han hevdet kona hadde tatt seg en slik. Men det ble mannen som ble dømt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway