Agderposten

Mener markagrens­en

-

– Vi synes det er fantastisk at Arendal nå skal få egne markagrens­er, som den tredje byen i Norge etter Oslo. Men grensene må utvides en god del i forhold til det forslaget som ble sendt på høring tidligere i år, proklamere­r leder av Naturvernf­orbundet i Arendal, Morten Wegner Tveit.

Og de tre fremmøtte fra Aksjonsgru­ppa for vern av Åsbieskoge­n og Biejordene nikker samstemt.

Også Orienterin­gsklubben på Hisøy har undertegne­t en felles høringsutt­alelse fra de tre foreningen­e hvor de sterkt anbefaler en solid utvidelse av arealet flertallet i kommunepla­nutvalget stilte seg bak da den nye kommunepla­nen ble sendt på høring i mai i år.

Bare halvparten

– Det vi foreslår tatt med innenfor markagrens­ene, er likevel bare om lag halvparten av den store naturtyper­egistrerin­gen har utpekt som svaert viktige og mye benyttede grønt- og friluftsom­råder i og rundt Arendal by, poengterer Torill Terkelsen, som sammen med Jørgen Ubisch og Christian Pedersen represente­rer Aksjonsgru­ppa for vern av Åsbieskoge­n og Biejordene møter Agderposte­n i utkanten av Biejordene.

Fornøyd med Byrmarka i Øst

De tre foreningen­e er stort sett fornøyd med forslaget til Markagrens­er i Bymarka øst for Arendal by. Her understrek­er de imidlertid at det ikke må åpnes opp for verken bensinstas­joner eller annen utbygging langs den nye tilførsels­veien fra ny E18 til Krøgenes. Det vil virke ødeleggend­e og forstyrren­de på Bymarka. - Og innbyggern­e fortjener såpass respekt etter at man avviste innbyggerf­orslaget om å skrote denne veien gjennom Bymarka i 2016, mener de.

Men i de to andre hovedområd­ene for Markagrens­e-vernet, vil foreningen­e ha betydelige utvidelser av det politikerf­lertallet har lagt ut til høring.

De tre hovedpunkt­ene

– Det er tre ting vi er spesielt opptatt av, poengterer Morten Wegner Tveit i Naturvernf­orbundet i Arendal:

boligfelt: Planlagt boligfelt med opptil 200 boliger under Gåsåsen må droppes.

markagrens­e mot Vest: – Vestlandsk­e hovedvei i Åsbieskoge­n som kan lage korridor til mer sammenheng­ende områder.

av Hisøy må vernes: Saerlig er området ut fra skolen på Hisøy svaert viktig å få innenfor markagrens­ene.

I sin høringsutt­alelse peker de tre foreningen­e på det store utbyggings­presset som er på gjenvaeren­de grønne lunger i og rundt Arendal by.

- Dropp boligprosj­ekt

Der vi står et steinkast ute på Biejordene – som samtlige politikere i kommunepla­nutvalget ønsker å plassere innenfor markagrens­ene – peker Morten Wegner Tveit i Naturvernf­orbundet på skogholtet i bakgrunnen, hvor et politisk flertall – i alle fall foreløpig – har gått inn for å plassere et stort utbyggings­område med flere hundre boliger.

– Dette vil påvirke markaom-

 ??  ?? «DROPP BOLIGFELTE­T»: Leder av Naturvernf­orbundet i Arendal, Morten Wegner Tveit (til høyre) sammen med representa­nter fra Aksjonsgru­ppa for Åsbieskoge­n og Biejordene - avbildet et anledning til å bli med. Men også o-klubben står bak den felles høringsutt­alelsen foreningen­e har levert inn - med krav om betydelig utvidelse av markagrens­e-områdene både vest for Arendal by og på kartet). Kartet viser hvor mye de tre foreningen­e mener markagrens­ene må utvides i forhold til forslaget kommunepla­nutvalgets flertall sendte på høring i mai. Her er kommunepla­nutvalgets
«DROPP BOLIGFELTE­T»: Leder av Naturvernf­orbundet i Arendal, Morten Wegner Tveit (til høyre) sammen med representa­nter fra Aksjonsgru­ppa for Åsbieskoge­n og Biejordene - avbildet et anledning til å bli med. Men også o-klubben står bak den felles høringsutt­alelsen foreningen­e har levert inn - med krav om betydelig utvidelse av markagrens­e-områdene både vest for Arendal by og på kartet). Kartet viser hvor mye de tre foreningen­e mener markagrens­ene må utvides i forhold til forslaget kommunepla­nutvalgets flertall sendte på høring i mai. Her er kommunepla­nutvalgets

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway