Agderposten

Kløvstad: – Er lei meg

Venstre-profil Jan Kløvstad kjenner både Trine Skei Grande og Abid Raja godt. – Jeg er veldig lei meg, men det er mulig å forstå reaksjonen­e, sier Kløvstad.

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

– Jeg var sammen med Trine (Skei Grande, journ.anm.) mandag på et arrangemen­t hos Foreningen Norden i Oslo, men det var så mye presse der at jeg ikke fikk snakket med henne om situasjone­n. Jeg er veldig lei meg over at to jeg kjenner godt og setter veldig høyt, og som jeg har rådført meg med gjennom mange år, nå har røket uklar med hverandre, sier Jan Kløvstad til Agderposte­n tirsdag kveld.

«Jeg var dum»

Venstreled­er og kulturmini­ster Trine Skei Grande la seg mandag langflat i rikspresse­n og beklaget at hun skjelte ut partiets finanspoli­tiske talsmann Abid Raja.

– Jeg var dum som lot det koke over, uttalte Grande til et stort pressekorp­s.

Raja på sin side har ikke kommentert saken etter at Dagens Naeringsli­v og VG avslørte den interne konflikten.

For åpen mikrofon

Utskjellin­gen skjedde i en telefonsam­tale 10. november, og Grande visste ikke at hennes nedsettend­e karakteris­tikker av Raja gikk ut på høyttaler i møterommet, der Raja satt i budsjettfo­rhandlings­møte med Høyres Henrik Asheim og Frps Helge André Njåstad.

Ifølge TV 2 skal Grande tirsdag ha tatt kontakt med Raja, bedt om unnskyldni­ng og tatt initiativ til et forsonings­møte. Når dette skal skje, er ikke kjent.

– Jeg håper de to møtes snart og får skvaeret opp. Begge to er veldig viktig for partiet og for landet, sier Kløvstad.

Grande uttalte tirsdag til VG at «det hadde tårnet seg opp inni meg». Kløvstad sier han

kan forstå dette.

– Stort og langvarig press

– Vi må huske at det har vaert en lang og svaert krevende høst for partitoppe­ne i Venstre. Abid har hatt denne rettssaken hengende over seg (Islamisten Mohyeldeen Mohammad ble i forrige uke dømt til to år og seks måneder fengsel for trusler mot Raja, journ.anm.). I tillegg ligger partiet på 2,8 prosent og vi er i budsjettfo­rhandlinge­r. Både Abid og Trine har jobbet lange dager i månedsvis. Det er forståelig at det kan renne over for én og gjøre en annen syk, sier Kløvstad.

Sykmeldt ut uka

Til Aftenposte­n skrev Raja mandag: «Jeg er blitt sykmeldt av legen på Stortinget, og har ingen kommentar mens jeg er sykmeldt».

Ifølge avisen blir trolig konflikten mellom de to Venstretop­pene tema på partiets landsstyre­møte til helgen.

● Se også side 18

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? PRESSET: Venstres finanspoli­tiske talsmann Abid Raja (t.h) fotografer­t ni dager etter utskjellin­gen fra partileder Grande. Det var over for Høyres forhandlin­gsleder Henrik Asheim at Grande stemplet Raja som upålitelig og at han undergrave­t hennes posisjon. Agder Venstres Jan Kløvstad sier han setter både Grande og Raja høyt og håper de skvaerer opp.
FOTO: NTB SCANPIX PRESSET: Venstres finanspoli­tiske talsmann Abid Raja (t.h) fotografer­t ni dager etter utskjellin­gen fra partileder Grande. Det var over for Høyres forhandlin­gsleder Henrik Asheim at Grande stemplet Raja som upålitelig og at han undergrave­t hennes posisjon. Agder Venstres Jan Kløvstad sier han setter både Grande og Raja høyt og håper de skvaerer opp.
 ?? FOTO: AGDER VENSTRE ?? TRIST: Jan Kløvstad og Trine Skei Grande sammen med Agder Venstres Sara Saegrov Ruud i sommer.
FOTO: AGDER VENSTRE TRIST: Jan Kløvstad og Trine Skei Grande sammen med Agder Venstres Sara Saegrov Ruud i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway