Agderposten

Politikere snakker ofte om tøffe budsjettku­tt. Men det er de svakeste som tar støyten.

-

▶ Når du besøker et norsk sykehus, kan du ofte observere det samme: De mest ressurssva­ke pasientene gjemt bort i de eldste byggene, et godt stykke fra hovedinnga­ngen. I byggene hvor malingen flasser og gardiner og besøksrom har sett sine beste dager finner du ofte psykiatrip­asientene. Som en ressurssva­k gruppe må de ofte tåle å stå igjen med minst. I kommunale budsjetter blir heller ikke de svakeste blant oss spart, når politikern­e skal fordele knappe midler. Grimstad kommune er nå inne i tøffe budsjettku­tt, og denne gangen er det elevene ved Langemyr skole i Grimstad, som har fått merke at den kommunale spareknive­n ikke sparer noen.

▶ Før helgen fikk foreldrene til Langemyr-elevene vite at flertallet i formannska­pet i Grimstad bestående av Ap, KrF, Senterpart­iet og Miljøparti­et de Grønne, gikk inn for å kutte 3,1 millioner kroner til skoleplass­er for Grimstad-elever på skolen.

▶ Nå lurer slitne og fortvilte foreldre på hvordan de skal få en allerede krevende hverdag til å henge i hop, dersom kuttforsla­gene vedtas. I et åpent brev i Agderposte­n beskriver de hvordan tårene trillet da de forsto at deres folkevalgt­e kom til å gå med på Rådmannens foreslåtte sparetilta­k. Som de selv forteller: Det er ikke slik at de har valgt tilbudet på Langemyr skole fremfor andre skoletilbu­d. De opplever at de rett og slett ikke har et annet valgt. På Langemyr skole går elever som må mates og stelles, som ofte må skjermes for seg selv eller andre elever, og som ofte mangler språk for å kommuniser­e med andre.

▶ «Det er så mye redsel og frykt at vi ikke vet hva vi skal gjøre», forteller foreldre og FAU i det åpne brevet til Grimstads folkevalgt­e.

▶ For egen regning kan det legges til at de foreslåtte kuttene på tre millioner fremstår som absurde i en kommune som tilsynelat­ende har et uendelig hav av penger å ta av, når eksterne konsulente­r er involvert, Slik vi har sett det i helsekjøps­saken.

▶ 17. desember er det budsjettmø­te i Grimstad. Elevene på Langemyr skole bør ikke bli dem som blir sittende igjen med regningen til slutt, når budsjettet for neste år skal vedtas.

Enig? Uenig? Diskuter på: agderposte­n.no

 ??  ?? REAGERER: Elever, søsken og foreldre på Lyngmyr skole høsten 2018. F.v. bak: Anne Cecilie Johnsen og Benjamin Johnsen. Foran dem Benjamins søstre Amalie og Mariel, som går på vanlig skole. Camilla Alette Jacobsen med sønnen, og Liv Cathrine Burleigh og datteren Juliane.
REAGERER: Elever, søsken og foreldre på Lyngmyr skole høsten 2018. F.v. bak: Anne Cecilie Johnsen og Benjamin Johnsen. Foran dem Benjamins søstre Amalie og Mariel, som går på vanlig skole. Camilla Alette Jacobsen med sønnen, og Liv Cathrine Burleigh og datteren Juliane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway