Agderposten

Skaffer gavehav til barn via musikalsk kveld

For niende gang arrangeres Julejam til inntekt for gaver til barn i østregione­n.

-

Julejam ble startet av Kurt Inge Dale i 2010 for å samle inn penger som skulle brukes på gaver til barn i Risør.

Tanken var å gi gaver til barn i familier med dårlig betalingse­vne, og som trengte en støttende hånd.

Året etter ble også Tore Myrberg med på å arrangere, og konseptet ble videreutvi­klet fra å vaere en ren konsert til å inneholde en auksjon og gaver fra bedrifter.

– I takt med utviklinge­n har vi gått fra å gi gaver i Risør til å gjøre dette både i Risør, Gjerstad, Tvedestran­d og Vegårshei. Det hele skjer gjennom Frelsesarm­een i Risør, slik at vi som har julejammen ikke skal vite hvem som får gaver, forteller de.

– Gjennom Julejam fikk 87 barn i disse fire kommunene gave i fjor, og da vet vi at det fortsatt er noen vi ikke når ut til.

– Måten man kan få gaver til barna på er at man søker Frelsesarm­een i Risør (dekker alle fire kommunene) om mateske til jul. Der er det søknadsfri­st 10. desember.

I år er selve konserten med auksjon 15. desember på Peterhead.

– Men allerede nå har vi mange som støtter opp om oss av både bedrifter, lag og foreninger samt privatpers­oner. Målet er å samle inn 50.000 kroner, forteller Myrberg. I løpet av disse årene har de driftige karene auksjonert bort alt fra hårklipp til seilbåt.

 ??  ??
 ??  ?? LAGARBEID: Tore Myrberg (f.v.), Sven Johnsen og Kurt Inge Dale er alle med å få Julejam i havn. I tillegg er Hans Roar Waaler på Peterhead med på laget.
LAGARBEID: Tore Myrberg (f.v.), Sven Johnsen og Kurt Inge Dale er alle med å få Julejam i havn. I tillegg er Hans Roar Waaler på Peterhead med på laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway