Agderposten

Vant på 58. forsøk

- Artikkel publisert av Sørlandets Travpark via Sideblikks nettside

ARENDAL: Åshild Lund Grans Gerifaks overrasket mange spillere da han i karrierens 58. start endelig lyktes med kunststykk­et å vinne et travløp.

Sammen med sørlending­en Geir Mikkelsen gled Rykene-hesten unna til sikker seier i sluttfasen.

– Dette er veldig gøy! Jeg synes han egentlig har stått for tur til en seier de siste 50 løpene, fortalte en lykkelig eier, oppdretter og trener Åshild Lund Gran med et bredt smil på leppene.

Endelig ble det seier også for Kari Anne Knutsens tøybamse

Knutsen fra Birkeland har lenge ment at Grace Yoga besitter større kapasitet enn hva hun har fått vist i travbanen. Søndag tok «tøybamsen» fra Åbål en etterlengt­et triumf på hjemmebane.

Det var en lykkelig Kari Anne Knutsen som kastet seg rundt halsen på stalljenta Ida-Helene Mellingen da stallheste­n Grace Yoga krysset målstreken først på Sørlandets Travpark søndag kveld. Treneren fra Birkeland har lenge hardnakket påstått at hoppa besitter større kvaliteter enn de hun så langt har fått vist i løpsbanen, og lettelsen var til å ta og føle på da triumfen var et faktum.

– Endelig! Jeg har jo sagt dette i ni måneder nå, fy fader så god hun er! Hun er så tøff, hun har en skalle som er helt rå. Hun har hatt noen dårlige opplevelse­r, men kommer tilbake og nå tror jeg vi skal få det gøy fremover, strålte Knutsen i seiersinte­rvjuet med TVkanalen Rikstoto Direkte.

Grace Yoga svarte for en svaert sterk prestasjon da hun, tross en reise utvendig uten rygg det meste av løpet, slugget seg inn til sikker seier. Da var også tiden inne for en mykere karakteris­tikk fra Birkeland-treneren.

– Grace Yoga er verdens snilleste hest å holde på med, hun har ingen av de nykkene mange mener at de beste hoppene skal ha. Hun er nesten som en tøybamse å holde på med, sa Kari Anne Knutsen med et stort smil om munnen etter at Grace Yoga tok sin første seier på norsk jord da hun vant på 1.16,4/2.160 meter.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM. ?? VANT: Gerifaks, her sammen med Martine Finsand, tok karrierens første seier da han sammen med Geir Mikkelsen krysset målstreken først søndag kveld.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM. VANT: Gerifaks, her sammen med Martine Finsand, tok karrierens første seier da han sammen med Geir Mikkelsen krysset målstreken først søndag kveld.
 ??  ?? JUBLET: Kari Anne Knutsen fra Birkeland.
JUBLET: Kari Anne Knutsen fra Birkeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway