Agderposten

Gir en følelse av uakseptabe­lt kameraderi

- Åge Håland

Hove Drift og Utvikling (HDU) er 100% eid av kommunen og man skulle da forvente at HDU da hadde samme krav til åpenhet og etisk standard. Men i det som til nå er kommet fram om prosessen med utviklinge­n av Hove Camping er det så mye hemmeligho­ld, tvilsomme avgjørelse­r og begrunnels­er at det gir en følelse av uakseptabe­lt kameraderi og inhabilite­t. For eksempel:

1) Man tar inn Jan Fasting som styremedle­m av HDU for å utarbeide planer for Hove Camping. Han jobber over tid tett sammen med ledelsen i HDU og utarbeider nye planer for Hove Camping. Siden han er medeier og styremedle­m i LowCamp passer det opplegget han har vaert med på å utarbeide så bra inn i forretning­smodellen til LowCamp at han fratrer som styremedle­m i HDU for å kunne levere tilbud på utvikling av Hove Camping. Han vet hva HDU ønsker, og det gir han en kjempeford­el som gjør det nesten umulig for andre å konkurrere.

2) HDU finner fram til 3 interessen­ter som presentere­r sine planer. Etter denne presentasj­onen velger HDU LowCamp som samarbeids­partner og etablerer Canvas Hove hvor LowCamp eier 66% og HDU 34%. HDU vil ikke opplyse hvem de 2 andre interessen­tene er eller gi innsyn i kontrakter og utvelgelse­s grunnlag. Dette er informasjo­n som det ikke skulle vaere noen grunn til å hemmeligho­lde og spesielt viktig å vaere åpen om når de gir kontrakten til firmaet til et tidligere styremedle­m.

3) LowCamp har etter min mening uten noen form for aerlig konkurrans­e fått muligheter via Canvas Hove til å tjene penger på Hove Camping området som er kommunens eiendom. Ved at LowCamp eier 66 % av Canvas Hove har de full kontroll over selskapet og kommunen har ingen mulighet til å stoppe ting uten via regulering­splanen. Salg av tretopphyt­ter til private skal vaere en viktig del av inntektsgr­unnlaget. Hvis dette tillates betyr det at LowCamp kan tjene penger på å selge sjønaere hytter på kommunens grunn. Det ville nok vaert interessan­t for mange, men HDU har gitt denne muligheten til LowCamp uten noen reell konkurrans­e.

Som ivrig bruker av Hove området (uten campingvog­n) er jeg sterkt imot salg av tretopphyt­ter til private da det over tid vil gjøre område mer privatiser­t enn i dag. Det vil også fortsatt føre til fastboende gjester – som var et argument mot campingvog­nene.

HDU har etter min mening håndtert denne saken på en så uheldig og urettferdi­g måte at jeg som innbygger i kommunen føler at dette ikke går an. Jeg mener bystyret, som er generalfor­samling for HDU, må påvirke HDU til full åpenhet eller foreta utskiftnin­ger i HDU-styret og sørge for at man driver selskapet på en åpen og etisk forsvarlig måte. Et endret styre vil også sikre mer avstand mellom HDU og Canvas Hove/ LowCamp i fremtiden og mer objektivt sikre at kommunen, via HDU, ikke påføres tap ved kryss-subsidieri­ng, konkurs/ underskudd i Canvas Hove.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway