Agderposten

Gikk amok hos Nav

I ettiden torsdag kom en mann til Nav i Grimstad og begynte å knuse glass og inventar. De to ansatte fastlegene ved Evje legesenter varsler begge at de vil si opp stillingen­e sine fra nyttår. Med dette håper de å tvinge kommunen til å finne bedre løsninge

- Tarald Reinholt Aas tarald.reinholt.aas@agderposte­n.no Silje Bratland Roksvåg nettet@agderposte­n.no

– En mann knuser ruter og går løs på inventar inne i Nav-bygget i Grimstad. Vi er på stedet nå, opplyser operasjons­leder i Agder politidist­rikt via Twitter.

Klokken er 13.19, og politiet fastslår at gjerningsm­annen har forlatt stedet.

Ingen ble skadet

– Ingen personer er kommet fysisk til skade, melder operasjons­leder.

Klokken 13.26 er opprydning­sarbeidene i gang. Ansatte feier opp glassbiter. Et skilt på døra forteller at Nav-kontoret er stengt ut dagen.

Agderposte­ns frilansjou­rnalist på stedet forteller at det er betydelige ødeleggels­er, og at både glasset i og trerammen rundt en av båsene er smadret.

Ukjent historikk

Operasjons­leder Tone Lise Erikstad i Agder politidist­rikt skildrer forløpet slik:

– En mann kom inn i Nav-lokalene i Skolegaten, og begynte å gå løs på inventaret. Hvorfor det ble slik, vet vi ikke. Vi kjenner ikke til noen historikk som skulle tilsi en slik konfrontas­jon, sier operasjons­lederen.

Klokken 14 var ingen pågrepet. Politiet hadde da fått navn på en mulig gjerningsp­erson.

Ukjent gjerningsp­erson

– Vi jobber med å komme i kontakt med vedkommend­e, sier Erikstad.

Senere på ettermidda­gen korrigerer hun dette, via en tweet:

– Vi har ingen konkrete mistenkte i saken.

Hendelsen etterforsk­es videre fra Grimstad politistas­jon, melder operasjons­lederen. ▶ – Jeg ber ikke om forhandlin­ger. Jeg har gitt opp, skriver daglig leder Ole Kjell Gundersen ved Evje legesenter i en e-post til Evje og Hornnes kommune som avisen Setesdølen har fått innsyn i.

I e-posten varsler han at han sier opp stillingen sin som fastlege fra årsskiftet, på lik linje med kollegaen Ronny Skille.

Sistnevnte har i en e-post til kommunen skrevet at han er provosert over at legene naermest arbeider seg syke for å hjelpe pasientene på dagtid, for så å måtte vaere med på en omfattende legevaktso­rdning på ettermidda­ger og kvelder, skriver lokalavise­n. Det økte arbeidspre­sset kommer også som en følge av at en tredje fastlege sluttet tidligere, men vedkommend­e ser ikke ut til å bli erstattet.

– Det er svaert få kommuner om noen i det hele tatt i Norge som har liknende opplegg, og varsellamp­ene i kommunen burde ha blinket for lenge siden, skriv Skille. ▶

 ?? FOTO: STEIN LARSEN ?? OPPRYDNING: Politiet på plass hos Nav Grimstad.
FOTO: STEIN LARSEN OPPRYDNING: Politiet på plass hos Nav Grimstad.
 ??  ?? STENGT: Nav Grimstad ble stengt ut dagen etter at en mann gikk amok på innsiden.
STENGT: Nav Grimstad ble stengt ut dagen etter at en mann gikk amok på innsiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway