Agderposten

– Kravstor og krevende

Mens tilhørerbe­nken brøt ut i spontan applaus var det helt tyst fra politikern­e etter Ragnar Holviks beretning.

-

Det var tydelig at de fem politikern­e i Kontrollut­valget hadde noe ulik oppfatning både av Ragnar Holvik som person og om hans rolle som varsler. Lengst i å trekke Holviks motiver i tvil var Tårån Haugstøl (Frp).

– Jeg synes denne saken er blitt tatt ut av proporsjon­er. Holvik lager et større poeng av seg selv enn saken. Han gjør sin egen person viktig. Jeg oppfatter ham som en kravstor og krevende arbeidstak­er som forventer og forlanger mye. Nok er nok, sa Haugstøl før Kontrollut­valget tok saken opp til votering.

Habilitets­krøll

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) forsøkte å stoppe videre behandling av saken ved å problemati­sere habilitete­n til Kontrollut­valgets medlemmer:

– Holvik sier at hans framstilli­ng i dag er hans tredje varsel. Men varsler han på? Kontrollut­valget? Administra­sjonen?

KREVENDE:

Kommunesty­ret? Tydeligvis alle. Er ikke vi satt sjakk matt? Hvem skal kunne behandle varselet når det er varslet om alle, sa Glimsdal og møtte tydelig irritasjon fra Jarle Christians­en (Ap).

Tar til orienterin­g

– Nå må vi manne oss opp og be om en uavhengig granskning. Det er ikke mer problemati­sk enn det, påpekte Christians­en.

Det fikk han ikke flertallet i Kontrollut­valget med seg på. De vedtok forslaget fra fungerende leder, Tore Fredvig Erichsen (Frp). Det lød slik: «Kontrollut­valget tar Holviks presentasj­on til orienterin­g. Kontrollut­valget

Tilbake til start

Dermed er håndtering­en av varslersak­en tilsynelat­ende tilbake til start. Sist Holviks sak ble behandlet i kommunesty­ret fikk han ikke medhold i kravet om erstatning og oppreisnin­g etter det han mener er ulovlig gjengjelde­lse.

Til Agderposte­n sa Glimsdal følgende om opplevelse­n i Kontrollut­valget:

–Jeg tenker dette er en repetisjon av tidligere framførte anklager. Her var det ikke mye nytt. Etter min oppfatning er saken ferdig behandlet.

–Hvordan ser du på kritikken av deg og politisk ledelse?

– Det er mye jeg kunne ha lyst å kommentere på, men jeg avstår.

 ??  ?? Frp’s Tårån Haugstøl (til høyre) mente at Ragnar Holvik framsto som en krevende og kravstor medarbeide­r. Til venstre Hege B. Erlandsen (H).
Frp’s Tårån Haugstøl (til høyre) mente at Ragnar Holvik framsto som en krevende og kravstor medarbeide­r. Til venstre Hege B. Erlandsen (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway