Agderposten

Ønsker mer raushet

Musikk og medmennesk­elighet er viktige ingrediens­er i Merete Haslunds liv.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Igår åpnet dere julebutikk som man kan lese om på sistesiden i dagens avis. Hva er du mest stolt over å ha fått til i Kirkens Bymisjon? – Jeg er stolt av alt vi har fått til i de fire årene jeg har vaert virksomhet­sleder. Men mest stolt er jeg over det gode arbeidsmil­jøet som gir det gode grunnlaget for utvikling og nytenkning. Og når jeg ser at det smitter over på våre brukere, føler jeg at vi har lyktes.

Statsminis­teren fremhevet Kirkens bymisjons arbeid i Arendal to ganger på direktesen­dt TV under TV-aksjonen i høst. Hvor mye betyr det?

– Klart det var stas. Statsminis­teren hadde hørt om arbeidet vårt og ønsket å besøke oss under Arendalsuk­a. Det var spesielt vårt arbeid i ungdomskaf­een som er rettet mot elever som går på videregåen­de skole hun ville se naermere på. Vi hadde et lukket møte der deltakere, frivillige og ansatte fikk vaere med. Jeg vet det snakkes om arbeidet vårt i regjerings­bygget. Det betyr mye og oppleves som et klapp på skulderen, og at vi er på riktig spor i arbeidet vårt.

Hvordan er din perfekte arbeidsdag?

– Ingen dager er like hos oss. Men når jeg har landet noe jeg har jobbet lenge med, og lykkes, går jeg hjem med pågangsmot og ny giv til neste dag.

Du er også kjent som sanger. Nå sist inviterte du og Iren Matheussen til deres nye konsept «Tett på med Merete og Iren» Merete Haslund Fra: Raevesand

Alder: 51

Yrke: Virksomhet­sleder Kirkens Bymisjon Arendal

Sivil status: Gift med Hans Inge, sønnene Mathias, Heine og Lucas

Aktuell: Åpner julebutikk og holder talkshow. der dere tok den gode samtale, sang og humor inn i Faervik kirke. Hva er tanken bak dette «talkshowet»?

– Vi har lenge ønsket å gjøre noe annet enn bare humor og konserter. Tett på kan gjerne sammenlign­es litt med «Lindmo», men vi har valgt en blanding av sang, humor og den gode samtalen. Bakgrunnen for ideen er nettopp å vaere tett på og nedpå, komme litt naermere mennesker i en stressende hverdag.

Hvem er vi egentlig? Gjestene vi ønsker å invitere er mennesker med en historie og tyngde.

De finner vi både lokalt og nasjonalt. Temaene blir historiene som gjestene baerer med seg. En gang i måneden møter du en ny gjest, og neste gjest ut er i januar. Da kommer den kjente komikeren Jon Schau.

Familien din er musikalsk. Hvordan kan en kveld med musikk vaere hjemme hos dere?

– Bortsett fra øvelsene som vi har til ulike oppdrag, fyller yngstemann Lucas hjemmet med mye musikk; alt fra korps til kammermusi­kk og egne komposisjo­ner. Ellers er stuekonser­ter med ulike artister, alltid noe helt spesielt.

Hvilke juletradis­joner Må du ha med deg?

– Jeg MÅ ha med meg en konsert eller fire, noen faste selskaper med gode venner, og juletrefes­t hjemme for hele familien, med gang rundt juletreet og pakkelek.

Hva er ditt livsmotto?

– En indianerhø­vding sitter rundt bålet og snakker med ett av barna i landsbyen.

Han sier: «I alle mennesker bor det to ulver som slåss. Den ene er ond. I den finnes bitterhet, misunnelse, sjalusi, grådighet, arroganse, selvmedlid­enhet, løgn og egoisme. Den andre er god. I den bor glede, fred, kjaerlighe­t, håp, tilgivelse ydmykhet, velvilje, empati, sannhet og tillit.» Den lille gutten har sittet storøyd og hørt på hva høvdingen har å fortelle. «Men, hvem av ulvene vinner?» spør han. «Den du mater», svarer høvdingen. Jeg skulle ønske vi var flinkere til å mate den gode ulven!

Hva gjør du når du skal lage det ekstra koselig rundt deg?

– Setter på god musikk, tenner lys og topper det med at Hans Inge lager en deilig middag, det er han god på!

Noe annet du har lyst til å si?

– Alle gjør vi ting i livet som vi ikke er stolte av. Kanskje er det kun tilfeldigh­eter at vi er der vi er. I jobben jeg har møter jeg mennesker som på en eller annen måte har falt utenfor eller tatt noen feile valg. Jeg skulle ønske at vi i større grad i samfunnet vårt kunne legge til rette for at mennesker fikk en ny start og en ny mulighet til å gå videre i livet. Jeg ønsker meg et rausere og aerligere samfunn! Kanskje vi skulle ha stilt dette spørsmålet oftere: «Hva ville Jesus ha gjort?» Da tror jeg mye ville vaert annerledes for mange mennesker. ▶

 ??  ?? JULEUTSALG: Merete Haslund ved juleboden som Kirkens bymisjon åpnet torsdag. Hun har stadig nye sprell på gang både på jobb og privat.
JULEUTSALG: Merete Haslund ved juleboden som Kirkens bymisjon åpnet torsdag. Hun har stadig nye sprell på gang både på jobb og privat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway