Agderposten

Grei test på problemøve­lse

I sin vanskeligs­te disiplin leverte Marte Olsbu Røiseland en brukbar sesongstar­t i verdenscup­en.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Frolending­en – som i dag fyller 28 år – skjøt 18 av 20 treff på normaldist­ansen i skiskyting i Pokljuka i går.

Hun var helt oppe på tredjeplas­s etter første skyting, men endte til slutt som nummer 21.

– Jeg er ganske fornøyd. Dette var første skikkelig gjennomkjø­ring siden sommer-NM. Jeg tok det som trening. Jeg er fornøyd med 18 treff. Formen er ikke helt der den skal vaere, så jeg håper på stigning utover i verdenscup­rundene, sa Olsbu Røiseland til NRK.

Magetrøbbe­l

Hun stod over sesongstar­ten på Sjusjøen som følge av en magekatarr som satte henne én uke ut av trening.

Men to gull i rulleski-NM samt triumf i et showrenn i Tyskland i høst varsler en god sesong også på snø.

Olsbu Røiseland var nesten 1.34 minutter bak den feilfrie vinneren Julija Dzjyma fra Ukraina, og cirka 1.17 minutter fra pallen. Hun var beste norske i øvelsen hvor Tiril Eckhoff ikke stilte etter å ha vaert syk.

Startet med fullt hus

Olsbu Røiseland åpnet meget bra på normaldist­ansen med prikkfri skyting og tredjeplas­s da alle hadde passert etter første skyting.

Deretter ble det én bom på hver av de to neste skytingene.

Den siste stående skytingen var feilfri.

– Flott avslutning. Hun får en fin start på sesongen, mente NRK-kommentato­r Andreas Stabrun Smith.

Aldri på pallen på normalen

Marte Olsbu Røiseland, som tok to OL-sølv sist vinter i sprint og mix-stafett, har slitt på normaldist­ansen over 15 kilometer.

Hennes beste plassering i verdenscup­en i denne disiplinen er 10. plass.

I OL i Sør-Korea ble det en skral 71. plass på normalen over 15 kilometer. De tre tredjeplas­sene i verdenscup­karrieren er kommet i sprint (2 ganger) og jaktstart. I fellesstar­t er 4. plass hennes beste meritt.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? HAR VAERT SYK: Etter trøbbel med magekatarr sesongdebu­terte Marte Olsbu Røiseland på snø med 21. plass på normaldist­ansen i Pokljuka. Her er hun i aksjon i Holmenkoll­en.
FOTO: NTB SCANPIX HAR VAERT SYK: Etter trøbbel med magekatarr sesongdebu­terte Marte Olsbu Røiseland på snø med 21. plass på normaldist­ansen i Pokljuka. Her er hun i aksjon i Holmenkoll­en.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KOSTBAR BOM: Lars Helge Birkeland lå på 3.. plass, men endte 10. plass på normaldist­ansen i Slovenia.
FOTO: NTB SCANPIX KOSTBAR BOM: Lars Helge Birkeland lå på 3.. plass, men endte 10. plass på normaldist­ansen i Slovenia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway