Agderposten

Høytidelig og stort

I dag har vi tatt turen til et bygg rommer utrolig sterke følelser i hele registeret.

- Villeveier@agderposte­n.no

FLERSTEMT: HVELVET: Dagens bygg, er det tredje med samme navn, som står på omtrent samme sted. Dagens bygg er oppført mot slutten av Arendals storhetsti­d på 1800-tallet og bar preg av det i lang tid etterpå.

Bygget er det nest høyeste i sitt slag i Norge og i bunnen står også noe som er ganske unikt i landsmåles­tokk. Tidvis spilles det høyt på dette stedet, men det er sjelden protestene på musikken er saerlig høylydte.

Dette var det bygget i fylket med flest sitteplass­er i lang tid, men brannforsk­riftene har redusert antallet seter kraftig.

Taket var egentlig dekket av skifer, men fikk etterhvert et med grønnaktig utseende. Selve bygget er oppført i tegl, og har fra toppen en ganske flott utsikt, som regelmessi­g besøkes av en falk.

Bygget er forøvrig tegnet av en 27-åring som sørget for at bygget er en nesten tro kopi av et lignende bygg i Hamburg.

Sist uke var vi på Nedenes. Marius Torsheim, Undrumsdal, Sigmund Kleivane, Saltrød og Per Steinsett Hvidtsten, Eydehavn får en hilsen i posten. Kupongen må vaere oss i hende senest onsdag neste uke. Den kan leveres i Agderposte­ns kundesente­r i Østregate 5, Arendal, eller sendes i konvolutt merket «På ville veier» til: Agderposte­ns redaksjon, postboks 8, 4801 Arendal eller på mail til:

 ??  ?? Her oppe er de faerreste i bygget, vaierne holder lysekronen oppe.
Her oppe er de faerreste i bygget, vaierne holder lysekronen oppe.
 ??  ?? Relativt nytt.
Relativt nytt.
 ??  ?? KLOKKESPIL­LL: Dette er ikke mange steder som har i Norge.
KLOKKESPIL­LL: Dette er ikke mange steder som har i Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway