Agderposten

Hyller Andreas Hagen

- ▶ Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no FOTBALL ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Andreas Hagen er tidenes Jerv-spiller, mener Knut Ugland som var svaert delaktig i å få vennen til klubben.

Flere sentrale spillere har forsvunnet ut dørene på Levermyr siden sesongslut­t. Én av dem, Andreas Hagen, har vaert svaert toneangive­nde for 1.-divisjonsk­lubben i en årrekke.

Hagen kom til Jerv i 2007 og var umiddelbar­t med å redde klubben fra nedrykk til 4. divisjon. Siden den gang har pilen stort sett pekt oppover. Etter to år i Superliga-klubben Viborg fra 2012 til 2014, vendte han tilbake til Sørlandet og Jerv. Siden den gang har han vaert en av Jervs absolutt beste spillere – noe både NTB-børsen og kåringen av årets spiller i 2017 viser.

Roser hverandre

Knut Ugland går imidlertid enda litt lengre i sin hyllest av spilleren og vennen.

– Han er tidenes største Jervspille­r, både i sin betydning for klubben og ferdighete­ne. Toppnivået er meget høyt, samtidig som han er en smart spiller, roser Ugland.

I sitt avskjedsbr­ev til Jerv på klubbens nettside takket Hagen nettopp Ugland.

– Sist, men ikke minst, vil jeg takke min venn Knut Ugland. Hadde ikke vi begynt på NTG sammen i førsteklas­se på videregåen­de, så er det ikke sikkert jeg hadde vaert i FK Jerv i det hele tatt. Det du, og familien din, har bidratt med i denne klubben taler for seg selv, så det behøver jeg ikke gå mer innpå. ▶ Ilir Kukleci har skrevet under på en toårskontr­akt med 2. divisjonsk­lubben, melder arendalfot­ball.no.

Den 194 centimente­r jøye 20-åringen har spilt midtstoppe­r i Frigg som tapte opprykksdu­ellen mot Senja i 3. divisjon på målstreken denne sesongen.

Mange eks-spillere

– Jeg ønsker å bli best mulig. Derfor ser jeg frem til å komme til Arendal, uttaler Kukleci til nettstedet til sin nye klubb.

Kukleci spilte 26 kamper og scoret fem mål i serie og cup i 2018-sesongen.

En rekke tidligere Arendalspi­llere er i Frigg, deriblant Chris Safari, Jostein Lundemoen og Sondre Kollen.

Emil Grønn Pedersen, sønnen til Arendal-trener Steinar Pedersen, spiller også i Frigg.

– Jeg har naturligvi­s snakket med lagkamerat­ene som kjenner Arendal fra før, og alle har bare gode ting å si om både klubben og byen. Derfor ser jeg frem til å flytte til Arendal i januar, uttaler Kukleci

– En spennende spiller som er svaert moden for alderen. Det gode inntrykket jeg hadde av ham fra før ble bare forsterket da han var i Arendal på prøvespill, sier Steinar Pedersen som skal ha hatt kamp om signaturen til nykommeren.

 ??  ?? nd Stadion – Levermyr som er oppkalt etter hans bestefar Johan Jørgen. FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE
nd Stadion – Levermyr som er oppkalt etter hans bestefar Johan Jørgen. FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway