Agderposten

«Kontoret» sikret med stropper

Gard som eier verneverdi­ge Strømbsu sag, har selv ikke bruk for bygningene, men har sikret taket på «kontoret» med stropper.

- BYGNINGSVE­RN

Selskapet hadde opprinneli­g planer om riving og gjenoppfør­ing de store buene for å sikre seg kontorplas­s.

Men disse planene har Gard gått ifra. Dersom det i fremtiden blir aktuelt med utvidelser, vil det skje ved selskapets bygg i Varmekroge­n.

– Vi har ingen spesielle planer for bygningene nå, sier Gards administra­sjonssjef Svein Buvik.

Lite har skjedd

Taket på murbygning­en kalt «kontoret» er sikret med solide stropper, men ellers har lite skjedd, siden den ene av de to store buene ble revet i august 2014, etter en lang prosess som engasjerte davaerende riksantikv­ar Jørn Holme personlig.

Riksantikv­aren reiste i 2012 innsigelse mot planen som åpnet for riving av alle bygningene på tomta. I et forlik ble det imidlertid åpnet for å rive den søndre sagbruksbu­a, men at den nordre skal demonteres og gjenreises/gjenbrukes. Senere erklaerte Gard prosjektet skrinlagt etter uenighet med Riksantikv­aren om tolkningen av forliket. Ordføreren hentet da ned riksantikv­ar Jørn Holme personlig, og det kom presiserin­ger om tolkningen av forliket.

 ??  ?? STROPPER: Taket på «kontoret» er sikret med solide stropper. FOTO: ELISABETH GROSVOLD
STROPPER: Taket på «kontoret» er sikret med solide stropper. FOTO: ELISABETH GROSVOLD
 ??  ?? VERNEVERDI­G: «Kontoret» er en del av bygningsma­ssen til Strømsbu sag, som er verneverdi­g. FOTO: ELISABETH GROSVOLD
VERNEVERDI­G: «Kontoret» er en del av bygningsma­ssen til Strømsbu sag, som er verneverdi­g. FOTO: ELISABETH GROSVOLD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway