Agderposten

Lloyd Kleivene anker og vil endelig snakke

Lloyd Kleivene anker dommen å to år og åtte måneder. 61-åringen lover også at han i lagmannsre­tten vil snakke om sitt forhold til Hurrahølet AS og alle da andre postene han sto tiltalt for.

-

Selv om han også ble frikjent for noen forhold – og dermed risikerer en høyere straff hvis han i lagmannsre­tten blir dømt for alle forholdene han står tiltalt for, er Lloyd kleivene nå helt sikker i sin sak.

– Jeg anker dommen inn for Agder lagmannsre­tt. Da vil jeg selv forklare meg grundig i forhold til anklagene. Det er jeg som kjenner sannheten om meg selv, skriver han i en SMS til Agderposte­n.

Taus som en østers

Under hele rettssaken i AustAgder tingrett valgte Lloyd Kleivene å vaere taus som en østers etter det som utviklet seg til å bli en heftig krangel med både politi og tingrettsd­ommer Jan Atle Hansen som skulle dømme i saken.

Heller ikke Agderposte­n og de to advokatene hans slapp fri.

Etter at retten hadde begjaert ham pågrepet av politiet, ble den tiltalte investoren til slutt kjørt til Aust-Agder tingrett.

Men der nektet han fortsatt å forklare seg og rettssaken måtte derfor fortsette hans medvirknin­g til å opplyse saken.

Vil endelig snakke

Når saken en gang i løpet av neste år kommer opp for Agder lagmannsre­tt, lover Lloyd Kleivene å snakke.

Da må han forklare hvorfor han sprøytet fire millioner kroner inn i det som mest av alt lignet på en konkurstru­et sjappe.

Tre andre forhold i forbindels­e med den samme sjappa – der Lloyd Kleivene sto tiltalt for å handle mot interessen­e i sitt eget firma, ble han frikjent for.

Han ble også frikjent for å ha forsøkt å få pantsatt inventaret i en hytte til en langt høyere verdi enn hva den var verdt.

Dette skjedde etter at påtalemynd­igheten i flere av disse punktene i tiltalen selv hadde bedt om frifinnels­e fordi bevisene ikke var gode nok. Andre poster i tiltalen ble også frafalt før de kom så langt.

Nekter for alt

Nå nå satser den risikovill­ige forretning­smannen på at han blir frikjent for alle postene i tiltalen når han i Agder lagmannsre­tt får forklart hva som egentlig skjedde i forbindels­e med de mange lånetransa­ksjonene der bankene ble påført store tap og han selv sitter igjen med et krav på 8,5 millioner kr.

I de fleste bedrageris­akene er han dømt for å ha benyttet falske opplysning­er for å lure bankene til å utbetale ham mer lån enn det han skulle hatt.

Det tidligere omtalte Hurrahølet AS er et av disse salskapene som skal ha fått lån på falske premisser.

I Arendal skal han ha inngått avtale med en båtbygger om å få pant i båter som bare var skrog å

hadde en langt lavere verdi enn det som ble oppgitt til banken.

– Neste gang vil jeg forklare meg og samarbeide med forsvarern­e, lover Lloyd Kleivene.

 ??  ?? ANKER: Lloyd Kleivene anker dommen han torsdag fikk i Aust-Agder tingrett og lover at han i Agder lagmannsre­tt endelig vil snakke.
ANKER: Lloyd Kleivene anker dommen han torsdag fikk i Aust-Agder tingrett og lover at han i Agder lagmannsre­tt endelig vil snakke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway