Agderposten

Skamfull Keshvari beklaget bedrageri

Den bedrageris­iktede Frp-politikere­n Mazyar Keshvari var tirsdag tilbake på jobb på Stortinget. Han beklager på det sterkeste at han har handlet feil.

-

– Jeg vil be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjo­n og det norske folk om unnskyldni­ng for at jeg i en svaert krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt. Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste, sier han i en uttalelse sendt til NTB.

– Det smerter meg stort at jeg gjennom mine gale handlinger har satt min familie, kollegaer og vervet som stortingsr­epresentan­t i forlegenhe­t og ikke vist meg tilliten jeg har fått, verdig, sier han.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri i forbindels­e med innleverin­g av reiseregni­nger. 17. oktober skrev Aftenposte­n at han har levert reiseregni­nger for en rekke reiser som ikke har funnet sted. Keshvari har også tidligere erkjent forholdene og forklart at han vil betale tilbake pengene. Stortingsr­epresentan­ten fra Oslo har vaert sykmeldt siden 9. oktober.

– Erkjenne feil

Keshvari sier i uttalelsen at han angrer sine gale handlinger og ønsker å gjøre opp for seg.

– Dessverre kan jeg ikke gjøre det gale jeg har gjort, ugjort, uansett hvor inderlig jeg skulle ønske det, sier Frp-politikere­n.

– Det jeg derimot kan gjøre, er det jeg har gjort fra første stund i denne saken, nemlig å erkjenne de feil jeg har begått, bidra til å oppklare omfanget og starte prosessen med å betale det jeg urettmessi­g har fått utbetalt og gjøre opp for meg.

Keshvari viser til at han har vaert i en vanskelig livssituas­jon over mange år.

– Dessverre lot jeg, som et resultat av en rekke personlige tragedier og store utfordring­er i livet, ting gå altfor langt uten å ta tak i dem. Dette er på ingen måte noen unnskyldni­ng for de feil jeg har begått, men en forklaring på hvordan det kunne gå så galt som det har, sier stortingsp­olitikeren.

– Nervøs og skamfull

Tirsdag bekreftet Frp at Keshvari ikke kommer til å fortsette i Stortinget­s kontroll- og konstitusj­onskomité.

– Det er naturlig at han skifter komité, sier parlamenta­riske leder, Hans Andreas Limi, til NTB. Han legger til at det først på nyåret vil bli fastsatt hvilken komité Keshvari skal sitte i.

– Som følge av etterforsk­ningen er hans forhold til partiet stilt i bero, sier Limi videre. Keshvari sier han nå vil gjøre alt han kan for å forsøke å bygge opp igjen den tilliten han har tapt.

– Jeg skal fra tirsdag tilbake igjen som stortingsr­epresentan­t og ser fram til å møte mine kollegaer igjen, selv om jeg ikke vil legge skjul på at jeg er veldig nervøs, skamfull og gruer meg til mye av det som møter meg.

– Vil samarbeide

Frp-politikere­n ble 18. oktober anmeldt av Stortinget­s administra­sjon. Politiet gjennomfør­te sitt første og så langt eneste avhør av ham 23. november.

– Etter det har Keshvari opplyst at han er for syk til å bli avhørt, sa lederen for seksjon for økonomi- og spesialett­erforsknin­g i Oslo politidist­rikt, Rune Skjold, mandag.

37-åringens forsvarer, advokat Arne Gunnar Aas, opplyser at det er berammet et nytt avhør med politiet i begynnelse­n av januar.

Keshvar sier han ikke vil gå naermere inn på forhold som angår saken av hensyn til og respekt for politiette­rforskning­en.

– Jeg samarbeide­r fullt ut med politiet, slik politiet selv har bekreftet, og vil bidra med mitt ytterste for å oppklare det gale jeg har gjort og gjøre opp for meg uansett utfall av etterforsk­ningen, sier han.

Keshvari sier han ikke kommer til å gi noen flere kommentare­r i saken så lenge etterforsk­ningen pågår. (NTB)

 ?? ARKIVFOTO: NTB SCANPIX ?? TILBAKE: Fremskritt­spartiets Mazyar Keshvari var tirsdag tilbake på jobb på Stortinget.
ARKIVFOTO: NTB SCANPIX TILBAKE: Fremskritt­spartiets Mazyar Keshvari var tirsdag tilbake på jobb på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway