Agderposten

Frp vil fjerne momsfritak for elbiler

Fremskritt­spartiet vil innføre moms på elbiler og bruke pengene på lavere bomtakster.

-

På vei til klimatoppm­øtet i Katowice i Polen varsler partiets miljø- og klimapolit­iske talsmann Gisle Meininger Saudland at momsfritak­et helst bør fjernes snarest mulig og i alle fall etter 2021, skriver Dagbladet.

– Da kan vi endelig få til vårt valgkamplø­fte om å redusere bompengeta­kstene, sier Saudland. Frp-representa­nten mener momsfritak­et etter hvert fremstår som urimelig og dårlig begrunnet. Han viser til at antallet elbiler har økt kraftig de senere årene og at det nå er flere enn 180.000 slike biler på norske veier.

– Bare i år vil elbilene vaere subsidiert med hele 5,6 milliarder kroner gjennom momsfritak­et. Fjerner vi dette, bør pengene øremerkes veiutbyggi­ng og andre tiltak som kommer bilistene til gode, sier Saudland.

I regjerings­plattforme­n fra Jeløya står det at elbilforde­lene skal videreføre­s ut stortingsp­erioden – men når Høyre, Frp og Venstre på nyåret skal forhandle med KrF om en ny plattform, kan det bli endringer.

Generalsek­retaer Christina Bui Norsk elbilforen­ing synes forslaget er provoseren­de.

– Frp burde holde seg for god til å gjøre elbilpolit­ikken om til en lekegrind for politikk etter innfallsme­toden. Kjøpsforde­lene er avgjørende for at vi skal klare å komme i mål med dette. Det er ekstra provoseren­de at de fremmer dette forslaget mens verdenssam­funnet sitter i Polen og prøver å finne de nødvendige løsningene på klimakrise­n, sier hun til NTB.

Miljøparti­et De Grønnes nasjonale talsperson Arild Hermstad mener det er hårreisend­e at Frp gir elbiler skylden for bompengeko­stnadene de selv påfører norske bilister. (NTB)

 ??  ?? MOMS: Fremskritt­spartiet vil innføre moms på elbiler og bruke pengene på lavere bomtakster.Illustrasj­onsfoto: NTB scanpix
MOMS: Fremskritt­spartiet vil innføre moms på elbiler og bruke pengene på lavere bomtakster.Illustrasj­onsfoto: NTB scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway