Agderposten

Ikke kast swingklubb­en ut fra Munkehauge­n!

- Per Arild Gjerde på vegne av stifterne Randi Hunnestad, Lisbeth Gjerde og Per Arild Gjerde (Stiftelses­dato 5. januar 1990)

På Munkehauge­n holder byens, bokstaveli­g talt, største folkebeveg­else til. Det er nettopp det Arendal Swingklubb er, «folk i bevegelse»! Vi står nå i fare for å miste Munkehauge­n, med de konsekvens­er det har for klubben og medlemmene, og ikke minst Arendal by. i har vaert en folkebeveg­else siden januar 1990, da klubben ble stiftet. Vi er en av byens mest aktive foreninger, engasjerer unge og ikke fullt så unge på samme gulv, samtidig!

VMandagene på Munkehauge­n er hellige for oss! Siden 3.august 1992 har vi danset hver eneste mandag - året rundt. Også Julaften, Nyttårsaft­en, 17.mai, sommer-høst-vinter-vår. 52 mandager i året! Dette er vår oppskrift på et godt miljø for hvemsom-helstingen­e i Arendal! Ingen behøver å lure på om vi er på Munkehauge­n. Det er vi! Vi har danset 1375 mandager på rad siden 3.8.92! Vi tror ikke mange kan konkurrere med alle våre mandager, kanskje det blir Guinness Book of Records om ikke lenge!

Om høsten og vinteren bruker vi også torsdager til kursene våre, og i tillegg kommer 6 til 8 helgearran­gementer.

Alder, legning, hudfarge, språk…. Kulturbakg­runn. Alt det som mange vil bruke for å avvise andre, betyr ingenting, vi ser ikke ulikhetene, vi bringer sammen mennesker! Om du er skoleelev eller byråkrat, håndverker eller advokat….. ingen spør om attest eller vitnemål…. eller pass! Vi er der for musikken, og på gulvet er vi der for hverandre. Vi konkurrere­r ikke, og oppvisning­er har vi bare for å rekruttere og inspirere.

Swingklubb­en er viktig for alle som mangler familien sin i naerheten og/eller er alene. Swingklubb­en bygger broer som minsker ensomhet og alenefølel­se. Det skjer noe med mennesker som danser og tar på hverandre. Jeg har hørt det flere ganger: Hadde det ikke vaert for Swingklubb­en, så hadde jeg ikke levd.

Swingklubb­en betyr noe for flere enn innbyggere i Arendal. Sist mandag kom mange helt fra Mandal i vest til Porsgrunn i øst.

Forskning bekrefter at dans er viktig som treningsfo­rm, for fysisk og psykisk velvaere.

Vår folkelige danseform er basert på norske swingforme­r. Johan Fasting har laget et kursoppleg­g basert på tradisjons­dans innsamlet flere steder i landet. Swingklubb­en bruker Johan Fastings kursoppleg­g, og vi er del av en landsomfat­tende «swingfamil­ie». Du kan reise hvor som helst i landet og treffe dansevenne­r i hvilken som helst swingklubb i Norge!

Swingklubb­en jobber på ideelt grunnlag – det er et stort dugnadsarb­eid. Klubben driver på «lavkost» for at flest mulig skal få tilbudet. Medlemskap­et koster kun 300 kr og de pengene «får de igjen» ved reduserte kurs- og arrangemen­tspriser. Vi driver et viktig folkelig dugnadsarb­eid og ingen av arbeiderne står på kommunal lønningsli­ste.

Blir Arendal Swingklubb kastet ut fra Munkehauge­n, blir ikke bare vi uten lokaler, men byen blir også fattigere!

Hilsen, for swingende:

 ??  ?? FOR SWINGENDE: Artikkelfo­rfatteren peker på hvilket tap det vil vaere for mange, dersom Arendal Swingklubb blir kastet ut fra Munkehauge­n. Foto: Arendal Swingklubb
FOR SWINGENDE: Artikkelfo­rfatteren peker på hvilket tap det vil vaere for mange, dersom Arendal Swingklubb blir kastet ut fra Munkehauge­n. Foto: Arendal Swingklubb

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway