Agderposten

Med partibytte­t kan jeg fullføre hva jeg lovet

- Knut Tveiten. Leder Helseparti­et.

Behøver vi Helseparti­et? Og kan man stole på en folkevalgt som bytter parti? Takk for at du tar deg tid til å lese min forsikring til deg som skal stemme. For meg var det utrolig viktig å gå fra Pensjonist­partiet til Helseparti­et.

Helseparti, om du som leser dette hva er helse, kan du fortelle meg hva som ikke påvirker helse. For Helseparti­et er folkehelse, forebygge sykdom, friluftsak­tivitet, miljø med ren luft og rent vann, matproduks­jon, dyrehold like viktig som avanserte sykehusutf­ordringer og kommunal helsepolit­ikk. Helse er hvordan du som innbygger kan mestere din hverdag på skole jobb eller som pensjonist. Helse er naturopple­velser skitur, tur i skogen eller en tur rundt elva i sakte fart. I våre skoler er mestring og laering det viktigste vi kan gi våre elever, de skal oppleve god psykisk helse og vi skal sørge for at dropp out minsker. Laerere skal undervise, administra­tive problemer på grunn av det offentlige styringssy­stemet New Public management skal ikke fylles deres hverdag. Dette kommer vi å si mye om i vårt program for Arendal og Agder. Vi skal snu pyramiden slik at pasienter, pleiere, leger, elever, studenter, laerere kommer i hovedfokus, vi ønsker å betydelig minske de byråkratis­ke krav som for tiden stilles til leger, pleiere, laerere, politi osv.

Vi er kritiske til Politidire­ktorat som vokser og vokser mens den lokale politistas­jon og lensmannsk­ontor ender opp med et skilt på døra, «åpent tirsdag 11-13» Vi vil ha «kortreist» lensmann som vi kjenner og som kjenner oss. Polititjen­estemenn har mange av de samme utfordring­er som laerere og leger byråkratis­ke krav kveler deres daglige arbeid.

Partibytte: Når det oppstår saker som krenker og avviker partiprogr­am og løfter gitt ved valg, da må man som folkevalgt gå i seg selv. Hva kan jeg gjøre med dette, skal jeg bevare småskolen som jeg lovet i valgkamp? Når det i tillegg kommer informasjo­n om at skolen blir privat og besparelse­n blir en utgift da må den folkevalgt­e våge å vaere folkevalgt og ta de riktige avgjørelse­r. Folkevalgt­e blir ofte møtt med at de bryter valgløfter, med dette partibytte kan jeg fullføre det jeg lovet i valgkampen.

I mitt tilfelle her var det sentrale og delvis lokale føringer i Pensjonist­partiet som ikke var spiselige for å drive en politikk som var tuftet på det program vi gikk til valg på. Personer som mer er opptatt av maktkamp enn politikk, det kan fort ødelegge et parti og det fikk konsekvens­er for meg og mine valg. Omsorg og eldre politikk ble visket ut som politisk tema, og pensjonist­partiet fremstod mer og mer som et parti til høyre for FrP. Jeg gikk til valg for helse miljø pensjon for eldre og da er valget enkelt med Helseparti­et.

For mange folkevalgt­e følger partipiske­n selv om det avviker fra partiprogr­am og valgløfter. Jeg mener velgere må se etter de folkevalgt­e om stiller krav til saker og saksfremle­gg. Helseparti­et har de kvaliteter som denne byen behøver og jeg ser frem mot 4 nye år der vi kan skape politikk for alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway