Agderposten

Statlig krav gjorde gje

– Litt synd at vi ikke kan beholde en del av eksisteren­de bygg. Men det blir et flott og bynaert leilighets­prosjekt.

-

Det sier Stein

Johan Dahlberg i Frolands-firmaet Totalvisjo­n AS, etter at de har måttet skrote den første, helt ferdige planen for leilighets­bygg med 44 boliger på den gamle yrkesskole­tomta ved «Dampen»-rundkjørin­gen i Strømsbu. Siden de er blitt nødt til å endre planene for prosjektet totalt, med riving av dagens bygg – er endringene i regulering­splanen blitt såpass store at det er nødvendig med en ny høring. Kommunepla­nutvalget vedtok nylig enstemmig å legge den nye planen ut på høring.

– Den første planen innebar at vi beholdt dagens betongbygg, men det blir ikke mulig etter at Fylkesmann­en stilte krav om en «stille side» for samtlige av leilighete­ne, forteller Dahlberg.

– Ikke lønnsomhet

– Det ville ikke vaere mulig å få til mer enn 10–15 leilighete­r i et prosjekt som oppfyller Fylkesmann­ens krav, dersom vi samtidig skulle beholde deler av dagens betongbygg. Da ville det ikke vaere økonomi i prosjektet, konkludere­r Dahlberg.

Med et ferdig planlagt prosjekt, som ikke fremkalte naboprotes­ter og som Arendals kommunepla­nutvalgspo­litikere også hadde stilt seg positive til – hadde han trodd de skulle kunne satt i gang byggingen allerede for et år siden. Da hadde de også konkrete kjøpeinter­essenter til 12 av leilighete­ne.

Mener det skaper presedens

– Fylkesmann­ens krav må jo danne presedens, og da blir det vanskelig å få til slike prosjekter mange steder i Arendal, konkludere­r Dahlberg.

Som iler til og understrek­er at han er svaert godt fornøyd med det helt nye prosjektet de nå har utviklet.

– Det blir flott, og så bynaert at du faktisk ikke trenger bil for å bo her, konkludere­r utbyggeren., som også står bak de nye leilighets­byggene som nå skyter opp rett over vannkanten i sørøst ved Langsaevan­net. Samme firma har sammen med Rune Tveit også hånd om boligprosj­ektet på Tangen gård – som nå er i startgropa.

Egen park bak leilighete­ne

– Inni vinkelbygg­et på nordsiden planlegges en fantastisk flott park, poengterer Stein Johan Dahlberg om den nye boligplane­n som tidligere denne måneden ble banket gjennom enstemmig i kommunepla­nutvalget.

– Når blir det satt spade i jorda for prosjektet?

– Nå må vi vente til alt er helt endelig godkjent, men jeg håper vi skal kunne komme i gang med riving av de tidligere skolebygge­ne til våren. Med byggestart før sommeren, bør de første kunne flytte inn før jul i 2020, antyder Dahlberg.

49 leilighete­r

Det nye prosjektet inneholder litt flere leilighete­r som det første: 49. De blir i størrelses­orden fra rundt 65 kvm og opp mot 120 kvm for de største. Med fra to til fire soverom.

– Og prisene?

– De er vi ikke helt i mål med, men vi satser på at flertallet skal vaere i et prissegmen­t som skal kunne gå for folk flest, sier utbyggeren – som antyder at det nok vil dreie seg om fra i overkant av 2 mill. og opp til 4,5 mill. eller så vidt over det for de største og mest attraktive på toppen.

– Er det noen av interessen­tene du nevnte som fortsatt kan vaere aktuelle kjøpere?

– Vi har fått signaler om at

 ??  ??
 ??  ?? HELT NYTT PROSJEKT: Utbygger hadde håpet å vaere i gang for ett år siden, men etter at Fylkesmann­en satte foten ned og krevde en stille side for alle helt nytt prosjekt som innebaerer riving av alt og ikke noe gjenbruk av dagens bygg. Nå håper de dette bygget skal stå innflyttin­gsklart før jul i 2020.
HELT NYTT PROSJEKT: Utbygger hadde håpet å vaere i gang for ett år siden, men etter at Fylkesmann­en satte foten ned og krevde en stille side for alle helt nytt prosjekt som innebaerer riving av alt og ikke noe gjenbruk av dagens bygg. Nå håper de dette bygget skal stå innflyttin­gsklart før jul i 2020.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway