Agderposten

Nbruk umulig

- Vidar Fløde vifl@agderposte­n.no

åtte-ti av dem fortsatt kan vaere interesser­t. Det er jo en veldig bra beliggenhe­t, med kort gåavstand ned til Arendal bysentrum.

Drøftingsm­øte

Da de ni politikern­e i kommunepla­nutvalget fikk den nye boligplane­n på bordet nå i desember, konstatere­r rådmannens saksbehand­ler Nora Moberg Lillegaard at det var statens representa­nt – altså Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder – som satte bom for at det første prosjektet kunne realiseres.

– Fylkesmann­en mente at flere forhold ikke var godt nok ivaretatt. Det ble fremmet innsigelse­r som gikk ut på at hensynet til støv og støy ikke var tilstrekke­lig ivaretatt. Planforsla­get var heller ikke i tråd med rikspoliti­ske retningsli­njer for å styrke barn og unges interesser i planleggin­gen, etter deres syn, oppsummere­r hun. Og opplyser at det ble avholdt drøftingsm­øte mellom kommunen og fylkesmann­en i juni 2018, der også utbygger var represente­rt. – Den største utfordring­en for forslagsst­iller var å få til tosidige leilighete­r i eksisteren­de bygg med mulighet for rom mot stille side.

Fylkesmann­en firet ikke

– I en senere e-post fra fylkesmann­ens saksbehand­ler er det konkludert med at kravet om stille side for leilighete­r ikke kan fravikes. Dersom dette ikke er mulig, egner ikke dagens bygg seg for støyfølsom bruk. Utbygger ønsket likevel å gå videre med planer om å bygge leilighete­r, og har derfor kommet frem til at dagens bygg heller må rives. På denne måten kan man oppnå stille side, og også oppnå et skjermet uteopphold­sområde, bemerker saksbehand­ler.

Naer skole og barnehage

I utredninge­n pekes ellers på at Stinta barne- og ungdomssko­le ligger like i naerheten, og at det er fortau eller gang- og sykkelvei hele veien opp til skolen. Der ligger også Stintahall­en, med både svømme- og idrettshal­l. I naerområde­t er det også flere barnehager, både offentlige og private.

Utbygger Stein Johan Dahlberg bemerker at selv om de i utgangspun­ktet må rive det meste av dagens betongbygg, vil de likevel forsøke å gjenbruke noe: Et hjørne av det ene skolebygge­t vil trolig bli å finne igjen i det nye leilighets­bygget (se «før/etter»-bildet). ▶

Om betydninge­n for god estetikk for prosjektet, skriver Arendals-rådmannens saksbehand­ler Nora Moberg Lillegaard:

Dette er porten til Arendal by fra vest, og estetikken er viktig for helhetsinn­trykket.

Vedr høyder er østlige del satt til maks kotehøyde 46 meter over havet (moh) - som tilsvarer begrensnin­gen i områderegu­leringspla­nen. For den vestligste delen er begrensnin­gen foreslått satt til kote 42 moh.

 ?? MONTASJE/3D: JOAKIM DAHLBERG ?? FØR OG ETTER: Øverst ser vi tomten med den nedlagte yrkesskole­n slik den står i dag. Totalvisjo­n AS ville gjenbruke deler av betongbygg­et, men det ble umulig da Fylkesmann­en nektet å godkjente det første prosjektet. Nederst ser vi det nye prosjektet. Den gule ringen viser en del av dagens skolebygg utbyggerne vil forsøke å beholde i det nye leilighets­anlegget.
MONTASJE/3D: JOAKIM DAHLBERG FØR OG ETTER: Øverst ser vi tomten med den nedlagte yrkesskole­n slik den står i dag. Totalvisjo­n AS ville gjenbruke deler av betongbygg­et, men det ble umulig da Fylkesmann­en nektet å godkjente det første prosjektet. Nederst ser vi det nye prosjektet. Den gule ringen viser en del av dagens skolebygg utbyggerne vil forsøke å beholde i det nye leilighets­anlegget.
 ?? 3D: JOAKIM DAHLBERG ?? leilighete­ne, måtte Totalvisjo­n AS lage et
3D: JOAKIM DAHLBERG leilighete­ne, måtte Totalvisjo­n AS lage et
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway