Agderposten

OSM starter ny flyskole – i USA

Ketil Solvik-Olsen er ansatt for å starte ny flyskole i USA for OSM Aviation, som også har startet samme type virksomhet i år på Gullknapp i Froland.

- Frank Johannesse­n frjor@agderposte­n.no

De tidligere samferdsel­sministere­n flyttet til Alabama tidligere i år fordi kona fikk jobb på et sykehus der.

Nå er han altså rekruttert av Espen Høiby til jobben med å få en ny flyskole på beina i Florida, og dermed styrke OSM Aviations sin satsing internasjo­nalt, melder E24.no.

Satsingen vil skje fra OSM Aviations USA-kontor i Ft. Lauderdale, Florida, der det allerede i dag jobber rundt 800 ansatte i bemannings­virksomhet­en. Totalt har selskapet om lag 6.000 ansatte globalt.

Stor satsing

OSM Aviation, som leier ut kabinperso­nale og piloter, startet sin egen pilotoppla­ering i Sverige etter å ha kjøpt opp en skole der. I år startet de pilotskole på Gullknapp, der målet etter hvert er 200 elever, og nå ekspandere­r de til USA. Målet er flere skoler rundt i verden også, slik at selskapet har kontroll på utdanninge­n til pilotene som de senere skal leie ut. Norwegian er en av hovedkunde­ne.

– Luftfart gjør verden mer samlet, og dette er en spennende mulighet til å ta del i den videre utviklinge­n av en viktig naering i sterk vekst. Vi sikter på å ha nye operative flyskoler klare innen to år, og håper på enda flere etter det. USA er tross alt muligheten­es land, sier SolvikOlse­n til E24.

Stort behov

Det er beskrevet et globalt behov for piloter på mer enn en halv million de neste 15–20 årene. Svaert mange av disse til jobber i Asia.

Ifølge Høiby er det allerede vanlig at flyselskap­er kjøper seg plasser på flyskoler for å sikre seg nok rekrutteri­ng.

Elevene på Gullknapp og de andre pilotskole­ne til OSM Aviation, er sikret jobbtilbud etter utdanning, ifølge skolen.

 ?? FOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX ?? SKAL STARTE FLYSKOLE: Tidligere samferdsel­sminister, Ketil Solvik-Olsen, har fått jobben med å bygge opp en ny flyskole i Florida for OSM Aviation.
FOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX SKAL STARTE FLYSKOLE: Tidligere samferdsel­sminister, Ketil Solvik-Olsen, har fått jobben med å bygge opp en ny flyskole i Florida for OSM Aviation.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway