Agderposten

Får 2,5 millioner kroner for å lage snø på Vegårshei

- Jørund Flaa

▶ Det ble vedtatt under det siste fylkesting­et i Aust-Agder tirsdag kveld.

Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter søkte om støtte til et prosjekt kalt «Masterplan for snø» – et prosjekt som skal sikre optimal snøproduks­jon i eksisteren­de og planlagte deler av VSA sine skianlegg.

– Prosjektet omfatter både infrastruk­tur og snøkanoner, hvor målet er å sikre snø i alle sentrale deler av anlegget og forlenge vinterseso­ngen med minst 1 måned, het det i søknaden fra skisentere­t.

Fylkesrådm­annen hadde anbefalt at søknaden skulle innvilges og det samme mente politikern­e. Dermed får senteret 2,5 millioner kroner i tilskudd.

– Å få en så stor pott på plass er fantastisk. Det setter vi utrolig stor pris på, sier Aud Vegerstøl, daglig leder i VSA, til Tvedestran­dsposten.

Skal lage attraktiv skisenter

Hun forteller visere at VSA og Norges Skiforbund har inngått samarbeid om utvikling av skisentere­t på Vegårshei.

Målet er et attraktivt regionalt, skianlegg for allsidig aktivitet gjennom hele året.

Vegerstøl forteller til lokalavise­n at man deler av anlegget allerede er på plass.

– Vi har allerede kjøpt inn for nesten 3 millioner kroner. Vi har rør og brønner på plass ute i langrennsl­øypa, men mangler rør fra løypa og ned til pumpa, forklarer hun.

Tilskuddet fra fylkesting­et forutsette­r at prosjektet «Masterplan ▶

 ??  ?? VOKSER: Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter er i gang med store utbedringe­r. Nå får de million-drahjelp av Aust-Agder fylkeskomm­une.for snø» fullfinans­ieres.
VOKSER: Vegårshei Ski- og Aktivitets­senter er i gang med store utbedringe­r. Nå får de million-drahjelp av Aust-Agder fylkeskomm­une.for snø» fullfinans­ieres.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway