Agderposten

Fikk topplass – trakk segfå timer senere

Etter et benkeforsl­ag inntok partiprofi­len Trond Erik Bognø helt uventet andreplass­en på Høyres liste i Grimstad. Men bare noen timer etter nominasjon­smøtet trakk han seg.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Bognø er Høyres gruppelede­r i dagens kommunesty­re, men valgte i høst å si nei til nominasjon­skomiteen for en ny periode på en av plassene bak listetopp Beate Skretting.

Til tross for dette hadde han i noen få timer andreplass­en på neste års kommuneval­gliste i sin besittelse.

Høyre-talent trakk seg

Høyre-dramaet begynte egentlig kvelden før års- og nominasjon­smøtet på rådhuset i Grimstad den 15. november.

Da trakk plutselig den egentlige andrekandi­daten, det unge håpet Line Ostad, seg fra listen.

Hun opplyser til Agderposte­n at årsaken er hun rett og slett kom til at hun ikke makter å kombinere studier, jobb og politikk, og derfor kastet inn håndkleet.

Dermed sto plassen hennes tom, og alt lå til rette for at tredjekand­idat Per Øyvind Erlandsen skulle få opprykk.

Men plutselig kom det et benkeforsl­ag på Bognø som motkandida­t til Erlandsen, som deretter reiste seg og sa han ville trekke seg om gruppelede­ren oppretthol­dt sitt ja.

Det gjorde Bognø, og Erlandsen trakk seg. Uten motkandida­t sluttet nominasjon­smøtet seg enstemmig til Bognøs helt uventede comeback på andreplass­en.

Så langt trodde alle at historien om årets Høyre-nominasjon i Grimstad ville slutte der.

Men noen timer etter møtet tok Bognø kontakt med listeansva­rlig, stortingsr­epresentan­t Svein Harberg, og meddelte at han likevel ikke vil stille til valg igjen.

– Jeg visste ikke før møtet om at Ostad hadde trukket seg. Så kom benkeforsl­aget. I et øyeblikk tenkte jeg, OK, nå er det ganske mange som forsvinner ut av kommunesty­regruppa, og at partiet kanskje har behov for noen som har vaert med en stund og har erfaring. Så gikk jeg i tenkebokse­n igjen etter møtet, og landet på det jeg har brukt ett år på å finne ut og som oppsto høsten 2017: Nemlig at dette vil jeg ikke bruke fritiden på. Dermed oppretthol­dt jeg min opprinneli­ge beslutning om ikke å stille, forklarer Bognø.

Per Øyvind Erlandsen roser Bognøs innsats for Høyre. Men synes likevel at benkeforsl­aget på en politiker som hadde sagt nei til å stille var et feil signal å gi, og bekrefter at det førte til at han trakk seg.

– Valgkomite­en hadde satt sammen en god liste. Det var derfor spesielt for meg at Bognø plutselig tok til seg benkeforsl­aget etter å ha sagt nei til å stå på den samme listen. Jeg hadde veldig god støtte i nominasjon­smøtet for synspunkte­t, utdyper Erlandsen.

Bognø ønsker ikke å kommentere partifelle­ns reaksjon på nominasjon­smøtet, men tilføyer at det som skjedde høres mer dramatisk ut enn det egentlig var.

Erlandsen inn på sjuende

Agderposte­n fortalte 2. oktober at Høyre i Grimstad for første gang stiller med to kvinner på topp, og at Beate Skretting kan bli partiets første ordfører på 12 år.

Dette står fortsatt ved lag, til tross for nominasjon­stumultene og Line Ostads retrett. Lisbeth Udjus rykker nå opp på andreplass­en.

Erlandsen trakk seg, men etter et benkeforsl­ag, flere oppfordrin­ger og en tenkepause takket han til slutt ja til å innta sjuendepla­ssen i stedet.

Høyres gruppe vokste nylig fra seks til sju representa­nter i kommunesty­ret etter at Øystein Møretrø i høst meldte overgang fra Frp. Nykommeren ble belønnet med en femteplass på listen.

En annen tidligere Frp-er, Hanne Bie-Lorentzen Schultz, har også gått til Høyre, og er ført opp på 15. plassen.

Listetopp Beate Skretting er for øvrig den eneste som er på kumulert plass.

 ??  ?? TRAKK SEG: Gruppelede­r Trond Erik Bognø kom etter et benkeforsl­ag inn på andreplass på Høyres liste i Grimstad. Så trakk han seg noen timer etter nominasjon­smøtet. Her sammen med listetopp Beate Skretting.
TRAKK SEG: Gruppelede­r Trond Erik Bognø kom etter et benkeforsl­ag inn på andreplass på Høyres liste i Grimstad. Så trakk han seg noen timer etter nominasjon­smøtet. Her sammen med listetopp Beate Skretting.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway