Agderposten

Etter en usedvanlig travel høst for ordføreren og oss andre politikere, er takken man får leppesleng­ing og sure oppgulp

Jeg synes det er trist, jeg synes det er sårende, jeg synes det er lavmål. Igjen inneholder avisa fete typer med negativ omtale av oss politikere.

- Bjørg Engeset Eide Grimstad KrF

Igjen inneholder avisa fete typer med negativ omtale av oss politikere. Jeg tenker på flere innlegg, og nå sist på innlegget fra Thore K. Karlsen, som heldigvis er så ute av kurs, at det faller på sin egen urimelighe­t.

Etter en usedvanlig travel høst for ordføreren og oss andre politikere, er takken man får leppesleng­ing og sure oppgulp som ofte ikke har rot i virkelighe­ten, og som kan vitne om total mangel på innsikt og helhetsten­kning. Er det rart at det er vanskelig å få folk til å engasjere seg politisk? Politikere er personer som brenner for byen og distriktet sitt. De er valgt inn av folket. Når man går inn i en slik rolle, får man etter hvert en saerlig innsikt i det komplekse som omfatter en kommune. Folkene «der ute» har gjerne enkeltsake­r de brenner for.

Politikern­e er nødt til å se på helheten, og avgjørelse­r som blir tatt vil da kunne virke urimelige og lite gjennomten­kte. Det er de ikke. Det går timesvis av fritiden med på lesing av dokumenter, drøfting og møtevirkso­mhet.

Man forventer ingen takk for denne jobben, men jeg vil be folk om å ta avstand fra avisoversk­rifter og artikler som inneholder ren politikerf­orakt. Det er under et lavmål å skrive slike ting, og nedbrytend­e for dem som prøver å gjøre en innsats.

Så til dere få som skriver på denne måten (det er mer eller mindre de samme hele tiden): Det er greit å vaere uenig, men ikke bruk storslegga i karakterbe­skrivelse av den som mener noe annet enn deg selv. Det kan ligge gode begrunnels­er bak avgjørelse­r, som dere verken kjenner til eller kanskje heller ikke ønsker å lytte til.

Så går vi inn i julen med åpne sinn til det gode den bringer, og ser frem til et nytt år med mange nye og spennende oppgaver for oss politikere.

Takk til alle dere som støtter, korrigerer og oppmuntrer (og det er mange heldigvis, selv om det ikke skrives i avisa). Det er dere som inspirerer oss til fortsatt innsats.

 ?? Foto: Agderposte­n-arkiv ?? INNSIKTSFU­LLE: Politikern­es avgjørelse­r kan virke urimelige og lite gjennomten­kte, skriver KrF-representa­nten – som forklarer dette med at de folkevalgt­e er nødt til å se på helheten. Og understrek­er at politikere er personer som etterhvert får saerlig innsikt i det komplekse som omfatter en kommune. Bildet viser Grimstad kommunesty­re.
Foto: Agderposte­n-arkiv INNSIKTSFU­LLE: Politikern­es avgjørelse­r kan virke urimelige og lite gjennomten­kte, skriver KrF-representa­nten – som forklarer dette med at de folkevalgt­e er nødt til å se på helheten. Og understrek­er at politikere er personer som etterhvert får saerlig innsikt i det komplekse som omfatter en kommune. Bildet viser Grimstad kommunesty­re.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway