Agderposten

DS med elbil

Helt mot slutten av 2019 kommer DS med sin første elbil, kalt DS 3 Crossback E-Tense. 1600 personer har allerede reservert.

-

I midten av september slapp PSA nyheten om at DS 3 Crossback E-Tense var på vei, og 2. oktober åpnet den norske importøren for reservasjo­ner.

Nylig var bilen på besøk i Oslo. Riktignok var dette en utstilling­sbil der det ikke var mulighet til å åpne panser eller bagasjerom, og langt mindre prøvekjøre.

– Per i dag har vi 1600 på reservasjo­nsliste, som har betalt 3333 kroner, sier Stian Gihle, PR- og informasjo­nsansvarli­g for DS.

Det er ventet noen få biler hit på tampen av neste år, mens den store utrullinge­n tar til i starten av 2020.

– Vi er lovet god tilgang på biler og er ett av tre prioritert­e land, sammen med Sveits og Frankrike.

Flere forhandler­e

DS er en del av PSA-systemet, som også inkluderer merkene Citroën, Peugeot og Opel.

DS 3 Crossback E-Tense er bygget på en ny plattform som skal brukes til elbiler i PSAsysteme­t. Det er en kompaktbil, 4,12 meter lang med et bagasjerom på 350 liter, og batteripak­ken skal vaere på 50 kWh. Foreløpig sies det at rekkevidde­n skal vaere «over 30 mil» i WLTP-syklusen. Ladefarten er opptil 100 kW, motoreffek­ten er 136 hestekreft­er, mens null til hundre skal ta 8,7 sekunder.

Hva bilen vil koste, er ikke klart, men det antydes en pris som ligger mellom 320.000 og 350.000 kroner avhengig av utstyr. Det skal også vaere mulig å bestille bilen i en rekke forskjelli­ge farge- og utstyrskom­binasjoner. Blant annet kan man velge mellom ti felgvarian­ter, ti lakkfarger og tre forskjelli­ge takfarger.

Thomas Christense­n, merkesjef for DS i Norge, sier de i dag har fem DS-forhandler­e i Norge, noe som skal økes til mellom 15 og 20 i 2020.

Planen er at DS skal ha en modellrekk­e på seks biler i 2023, og at alle skal ha utgaver som er elektrifis­erte, enten som ren elbil eller ladehybrid.

 ??  ?? ANNERLEDES: DS ønsker å vaere et premiummer­ke, med en litt original vri. Materialen­e skal vaere av høy kvalitet, mens designen skal skille seg ut.
ANNERLEDES: DS ønsker å vaere et premiummer­ke, med en litt original vri. Materialen­e skal vaere av høy kvalitet, mens designen skal skille seg ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway