Agderposten

ARENDAL: Byprat, mat og nye bekjentska­per

I oppvarmet telt på Sam Eydes plass lanserte Refugees Welcome to Aust-Agder (RWAA) konseptet #Byprat.

- Artikkelen er publisert av Refugees welcome to Aust-Agder på Sideblikks nettside der du kan se flere bilder

– Konseptet er såre enkelt. Vi byr på maten. Helt gratis. Det eneste vi krever er at du snakker med noen du aldri har snakket med før, het det i invitasjon­en fra RWAA.

På den flotte plassen som Arendal by har pyntet foran Arendal kultur- og rådhus, ble det grillet pølser og hamburgere, som ble servert sammen med brus, klementine­r, gløgg, kaffe og te til alle som ønske.

– Tanken bak #Byprat er å vaere et lavterskel­tilbud til alle som er nysgjerrig­e på å treffe mennesker fra ulike kulturer. Invitasjon­en går ut til både innvandrer­befolkning­en og innfødte arendalitt­er, sier Svein Mork Dahl, nestleder i RWAA og sentralsty­remedlem i RWN (Refugees Welcome Norway).

– Konseptet blir først utprøvd i Arendal, men om det er vellykket vil vi rulle det ut til alle medlemsorg­anisasjone­ne i Norge.

Med relativt kort tid fra invitasjon­en gikk ut til arrangemen­tet ble holdt, må den frivillige organisasj­onen si seg fornøyde med at rundt 60 personer var innom i løpet av de to timene RWAA holdt åpent. Og flere fikk nye bekjentska­per.

Kandidater fra inkluderin­gsog kompetanse­hevingssel­skapet A2B bidro både til folkelivet i teltet, og sto for grilling av pølser og hamburgere. Nestleder i Ungdommens bystyre (UB), Ali Obaid, og UBs integrerin­gsminister og RWAAs ungdomsrep­resentant, Karen Anna Askeland Oland, tok utfordring­en om å snakke med folk de aldri hadde snakket med.

– Det er utrolig fint å se hvor lett det er å snakke sammen når bare barrierene blir små nok. Dette er definitivt et arrangemen­t vi må gjøre mer av. Når vi bare snakker sammen ser vi at folk er folk, og en fremmed er bare en venn vi ikke kjenner, påpeker Mork Dahl.

 ??  ?? STÅR PÅ: Nestleder i Ungdommens bystyre (UB), Ali Obaid, og UBs integrerin­gsminister og RWAAs ungdomsrep­resentant, Karen Anna Askeland Oland.
STÅR PÅ: Nestleder i Ungdommens bystyre (UB), Ali Obaid, og UBs integrerin­gsminister og RWAAs ungdomsrep­resentant, Karen Anna Askeland Oland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway