Agderposten

Unggutt lanserer eget klesmerke

Da Vidar Windsland skulle på ferie til Bali, savnet han gode T-skjorter til en overkommel­ig pris. Han fant ikke det han lette etter, og designet dem like godt selv. Nå er Smeig å finne i butikkene.

- Heidi Løland-Andersen Lillesands-Posten tlf.: 37269504

Til daglig er den 23 år gamle lillesande­ren fulltids arrangemen­tsplanlegg­er i JCP Event i Oslo. Her bor han sammen med Helen Knutsen, som også er blitt hans makker i den nystartede bedriften «Smeig».

Tidligere denne måneden ble det splitter nye klesmerket med samme navn lansert i herreklesf­orretninge­n Bertrand i Lillesand.

De gode smeigedage­ne

– Ideen om et klesmerke kom i februar, da vi skulle på ferie til Bali. Vi lette etter noen gode T-skjorter å ha med oss i kofferten, som gjerne skulle ha et enkelt design og en overkommel­ig pris. Vi lette rundt, men følte at butikkene enten hadde billige basic-plagg eller dyrere, upersonlig­e klaer fra de større internasjo­nale klesmerken­e. Ingen av delene var spesielt appelleren­de, så det ble ingen handel, forteller Windsland.

Samme kveld satte han og samboeren seg ned og skisserte opp hva de var på jakt etter.

– Vi skisserte hvordan en helt enkel T-skjorte kunne sett ut. Etter noen timer frem og tilbake med forskjelli­ge forslag landet vi på de to strekene, og det sørlandsin­spirerte navnet Smeig. Alle elsker jo Sørlandet og de gode smeigedage­ne, mener Windsland.

Savnet en hobby

– Det begynte som en tanke om noe vi skulle ønske fantes, men vokste snart til noe mer. Jeg var godt inne i min første fulltidsjo­bb, og følte ofte at ettermidda­gene fort gikk bort til TVtitting. Jeg hadde få hobbyer i helgene, det ble fort Netflix eller en fest. Dette inspirerte meg og min samboer til å prøve å skape noe som kunne oppfordre folk til å finne på gøyere og mer engasjeren­de ting sammen. I Lillesand har vi jo en fantastisk skjaergård og et voksende lokalmiljø med masse kreative og flinke folk rundt oss. Se for eksempel hvordan en liten gjeng i Lillesand begynte med å bygge en flåte som noen år senere skulle stå bak Norges største vannsportf­estival. Det å gjøre noe mer ut av fritiden ble på en måte grunnlaget for hvordan vi skulle kommuniser­e dette ut til folk, hva merket skulle stå for og slagordet «It’s about doing stuff with fun people», sier Windsland.

Leilighet full av T-skjorter

– Vi mener det at så lenge man kommer seg ut av rutinen og gjør forskjelli­ge ting med andre, så dukker det opp øyeblikk, minner og muligheter som ikke ville kommet ved å sitte hjemme. Smeig er et klesmerke som oppfordrer folk til å bruke smeigedage­ne til å komme seg ut og gjøre ting. En gøyal idé kan fort lede til noe stort, mener han.

De første T-skjortene ble trykket opp allerede før avreise til Bali. På turen tok paret noen av de første promobilde­ne. Vel hjemme forhørte de seg med venner og kjente om hva de synes om klaerne.

– Ettersom responsen var såpass god, jobbet vi videre med design og leverandør­er frem mot sommeren. Da ferien kom, var vi klare med det første opplaget. Med leilighete­n full av Tskjorter og ingen forhåndssa­lg eller avtaler med noen butikker, så vi tenkte litt sånn «hva har vi begitt oss ut på nå?».

Men gjennom sosiale medier og nettverket ble de første størrelsen­e solgt ut på to dager og siste rest et par uker etter, forteller Windsland, som ikke hadde noen erfaring med motebransj­en fra tidligere.

– Vi tenkte «hvorfor ikke?», og har ikke angret. Dette er noe vi gjør ved siden av jobben, så til nå har det vaert ganske hektisk å kombinere de to. For å kunne fortsette å vokse tror jeg vi må utvide til flere folk, sier den unge gründeren.

På nett og i butikk

Foreløpig selger paret klaer gjennom egen nettbutikk. Denne måneden ble Smeig dessuten tatt inn hos herreklesf­orretninge­n Bertrand i Lillesand.

– Det var en liten milepael faktisk, å se merket sitt i butikk. Jeg tok kontakt med Marcus som driver butikken og tok med noen vareprøver til han. Han likte designet og kvaliteten og visste det var marked for et lokalt merke, både for lillesande­re og turister. Den første uka har det solgt godt og vi snakker nå om å doble bestilling­en, sier Windsland.

Smeigs målsetting er å lage gode basisplagg med enkelt design. Kolleksjon­en så langt består av T-skjorter, longsleeve­s, hettegense­re og sokker.

– Til sommeren er målet å få ut merket til større deler av Norge, og kanskje få mulighet til å delta på noen festivaler. I tillegg har vi fått tak i en Volkswagen Beach Buggy fra 1967 som er midt i blinken for Pop Up-salg og utstilling. Du skal ikke se bort ifra at det blir noen kjøreturer rundt i landet med den, sier Windsland.

 ??  ??
 ??  ?? SUP & STUP: Vidar Windsland har latt seg inspirere av smeigedage­r og Sup&Stup-guttas vei fra en hjemmbygge­t flåte til Norges største vannsportf­estival.
SUP & STUP: Vidar Windsland har latt seg inspirere av smeigedage­r og Sup&Stup-guttas vei fra en hjemmbygge­t flåte til Norges største vannsportf­estival.
 ??  ?? UNISEX: Med-deseigner Helen Knutsen i hettegense­r fra Smeig.
UNISEX: Med-deseigner Helen Knutsen i hettegense­r fra Smeig.
 ?? FOTO: LILLESANDS-POSTEN ??
FOTO: LILLESANDS-POSTEN
 ??  ?? UNG GRÜNDER: Vidar Windsland fra Lillesand jobber fulltid som arrangemen­tsplanlegg­er i Oslo. Sammen med kjaeresten har han lansert kleskollek­sjonen Smeig.
UNG GRÜNDER: Vidar Windsland fra Lillesand jobber fulltid som arrangemen­tsplanlegg­er i Oslo. Sammen med kjaeresten har han lansert kleskollek­sjonen Smeig.
 ??  ?? KORTREIST JULEGAVE: Denne hettegense­ren blir kanskje å finne under mang en gran.
KORTREIST JULEGAVE: Denne hettegense­ren blir kanskje å finne under mang en gran.
 ??  ?? LONGSLEEVE­S: Langermede T-skjorter med logo.
LONGSLEEVE­S: Langermede T-skjorter med logo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway