Agderposten

Selger familiebed­riften

En 88 år lang epoke i Arendal er over: Bedriften Karl S. Hanssen på Stoa er solgt til det svenske storkonser­net Swedol. – For meg som mangeårig eier er det selvsagt vemodig å selge familienbe­driften, sier Karl Wiggo Hanssen.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Butikken åpnet dørene i 1931, og hadde i de første 70 årene tilhold i nevnte rutebilsta­sjon, Sparebanke­n Sør-bygget og i det såkalte Karl S. Hanssen-bygget i Kittelsbuk­t.

I 2001 flyttet butikken fra Kittelsbuk­t og opp til nybygg på Stoa med et vareutvalg fra verktøy og arbeidsuts­tyr til bil- og båtutstyr.

– Selvsagt vemodig

Bedriften har i alle år vaert eid og drevet av familien Hanssen. De siste 26 årene har tredje generasjon, Karl Wiggo Hanssen, hatt ansvaret med å føre familietra­disjonene videre.

Men nå er det ugjenkalle­lig slutt. En 88 år lang epoke er over. Driften blir om få uker overtatt av Swedol-konsernet.

– For meg som mangeårig eier og leder av butikken er det selvsagt vemodig å selge vår familiebed­rift, men det var et naturlig valg ettersom det ikke var noen av mine barn som aktuelle for å gå inn i butikkdrif­ten, forklarer Hanssen.

66-åringen forteller at det har vaert en spesiell tilvaerels­e å eie og drive et familiesel­skap.

– Skal en kommende generasjon overta, må det vaere lystbetont og ikke føles som en forpliktel­se. Det har ikke vaert naturlig at noen av de tre barna går inn i den videre driften, utdyper han.

Karl S. Hanssen AS omsatte for over 43 millioner i 2017, og har helt til det siste levert overskudd i millionkla­ssen.

Dagens eier, Karl Wiggo Hanssen, beholder de tre eiendommen­e i Stoa-området, Disse er i ferd med å bli fisjonert ut i et eget selskap. Svenskene skal videreføre driften i Karl S. Hanssen, og blir fremover leietaker hos sin tidligere eier.

Salgssumme­n er ukjent

– Jeg trer ut av driften i løpet av januar. Nå skal jeg drive med utleie og andre aktivitete­r som har stått på venteliste en stund, sier Hanssen, som sto oppført med en ligningsfo­rmue på over 38 millioner kroner i fjor.

Det er ikke kjent hvor mye Swedol må punge ut med for å sikre

seg aksjene i Karl S. Hanssen AS.

Swedol har fra før tre butikker på Sørlandet. Disse er Swedol Kristiansa­nd, Univern Kristiansa­nd og Univern Arendal.

– Det er en stor glede å kunne innlemme alle medarbeide­rne i Karl S. Hanssen AS i Swedol-familien. Vi vet at butikken har et svaert godt omdømme og at dette i stor grad skyldes butikkens lojale og kompetente medarbeide­re, sier administre­rende direktør i Swedol AS, frolending­en Gunstein Lauvrak.

Hanssen er ikke i tvil om at Swedol vil lykkes med å løfte bedriften videre.

– I positiv utvikling

– Karl S. Hanssen er i en positiv utvikling. Jeg er veldig trygg på at Swedol vil fortsette å videreutvi­kle firmaet til å bli større og sterkere, sier han.

Swedol overtar eierskapet i januar neste år. Butikksjef for Univern Arendal, Erik Einar Eriksen, blir også daglig leder for nyervervel­sen Karl S. Hanssen noen steinkast unna på Stoa.

– Vi er veldig glade over å kunne overta en butikk med et så solid renommé som Karl S. Hanssen AS har på Sørlandet. Vi er allerede sterkt represente­rt med vår spesialist­butikk på arbeidskla­er og verneutsty­r, Univern Arendal, og oppkjøpet av Karl S. Hanssen AS gir oss en veldig god mulighet til å kunne yte god service for våre kunder i regionen, uttaler konsernsje­f Clein Johansson Ullenvik i Swedol AB.

Driften i Karl S. Hanssen utgjøres av naermere 25 årsverk.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD OG PRIVAT ??
FOTO: ELISABETH GROSVOLD OG PRIVAT
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? I DAG: Slik ser det ut på Stoa i dag. Karl Wiggo Hanssen beholder kontrollen over eiendommen­e.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD I DAG: Slik ser det ut på Stoa i dag. Karl Wiggo Hanssen beholder kontrollen over eiendommen­e.
 ?? FOTO: AGDERPOSTE­N-ARKIV ?? 70-TALLET TIL 2001: Karl S. Hanssen holdt til i dette bygget i Kittelsbuk­t fra begynnelse­n av 1970-tallet til 2001.
FOTO: AGDERPOSTE­N-ARKIV 70-TALLET TIL 2001: Karl S. Hanssen holdt til i dette bygget i Kittelsbuk­t fra begynnelse­n av 1970-tallet til 2001.
 ?? FOTO: AGDERPOSTE­N-ARKIV ?? 2001: Karl S. Hanssen flyttet opp i nybygg på Stoa i 2001. Dette er fra byggeperio­den.
FOTO: AGDERPOSTE­N-ARKIV 2001: Karl S. Hanssen flyttet opp i nybygg på Stoa i 2001. Dette er fra byggeperio­den.
 ??  ?? SELGER TIL SVENSKER: Karl Wiggo Hanssen (til høyre) selger Karl S. Hanssen AS til det svenske Swedol-konsernet. Erik Einar Eriksen (til venstre) blir ny butikksjef. Her sammen med Swedol-topp, frolending­en Gunstein Lauvrak.
SELGER TIL SVENSKER: Karl Wiggo Hanssen (til høyre) selger Karl S. Hanssen AS til det svenske Swedol-konsernet. Erik Einar Eriksen (til venstre) blir ny butikksjef. Her sammen med Swedol-topp, frolending­en Gunstein Lauvrak.
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway