Agderposten

Her finner du skiføre i Aust-Agder

Skal du ta fram langrennss­kiene denne uka? Da har du en del steder å velge mellom, men for dem som bor langs kysten må man regne med noen kilometer i bil.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

– Det er generelt lite snø i fylket, forteller Petter Furseth, sjef i Agder og Rogaland skikrets.

Søndag var han på vei hjem fra kretsrenne­t Sandriløpe­t på Høgås i Evje. Egentlig skulle løpet arrangeres i Vennesla, men snømangel gjorde at det måtte flyttes til Aust-Agder. I tillegg til Høgås, er det meldt om fine forhold følgende steder: Vegårshei, Gjerstad, Åmli, Hovden, Søndeled, Hillestadh­eia, Valle (Brokke) og Bykle. Litt naermere kysten, på Øynaheia i Froland, har derimot varmegrade­ne den siste perioden ført til utfordrend­e forhold.

For de aktive løperne i fylket har det vaert en fin vinter til tross for at vinteren ikke er i naerheten av like snørik som fjoråret.

– For vår del har alle renn gått etter planen så langt i sesongen. Men det er klart vi savner forholdene det var på samme tid i fjor, sier Furseth.

Velger du derimot nedoverski til fordel for bortoversk­i har du to muligheter: Kun Hovden og Brokke alpinsente­r har åpne nedfarter. På Vegårshei er de i full gang med kunstsnø, men trenger en god kuldeperio­de for å åpne nedfarten.

 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? LITE SNØ: Det var lite snø på Øynaheia lørdag.
FOTO: LIV EKEBERG LITE SNØ: Det var lite snø på Øynaheia lørdag.
 ??  ?? VAKKERT: Marlén Nygård Møller dokumenter­te denne flotte solnedgang­en på Høgås lørdag.
VAKKERT: Marlén Nygård Møller dokumenter­te denne flotte solnedgang­en på Høgås lørdag.
 ??  ?? LØYPEMASKI­N: På Hillestadh­eia har løypemaski­nen nylig kjørt opp nye spor.
LØYPEMASKI­N: På Hillestadh­eia har løypemaski­nen nylig kjørt opp nye spor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway