Agderposten

Fiskerimin­isteren vil jobbe på Sørlandet

Fiskerimin­ister Harald T. Nesvik (Frp) vil ut og jobbe i sjømatbedr­ifter i hele landet. Nå oppfordrer han bedrifter på Sørlandet til å invitere ham.

-

– Hver dag går flere tusen personer til en jobb i sjømatnaer­ingen. Jeg vil møte de som er ute på havet, de som jobber på fabrikkene, de som røkter laksen og de som forsker på nye arter – kort sagt alle som står på for sjømatnasj­onen Norge. Derfor oppfordrer jeg nå bedrifter om å invitere meg til en arbeidsdag, sier fiskerimin­ister Harald T. Nesvik.

Arbeidsdag­ene skal gjennomfør­es i løpet av våren og høsten.

Laerevilli­g

– Jeg gleder meg til å laere mer om hvordan det er å jobbe i sjømatnaer­ingen. Jeg er innstilt på å lytte og laere, og ser frem til mange gode diskusjone­r, sier Nesvik.

Bjørn Simon Rød i Torungen i Arendal har ikke hørt om fiskerimin­isterens initiativ når Agderposte­n tar kontakt.

– Jeg må snakke med produksjon­slederen før jeg sier at vi skal invitere fiskerimin­isteren. Men det høres ut som et bra initiativ, sier Rød.

Han har ikke opplevd så konkret interesse fra tidligere fiskerimin­istre,

To år siden sist

– Vi har hatt statsrådsb­esøk tidligere. Da fikk Monica Maeland omvisning, forteller Rød.

Hun besøkte ferdigmatp­rodusenten som er kjent for både fiskekarbo­nader og fiskepuddi­ng i hjembyen for to år siden, da hun vaer naeringsmi­nister.

Fiskerimin­ister Nesvik er fra Ålesund og utdannet innen markedsfør­ing av fisk.

Han overtok som statsråd i august i fjor, etter at Per Sandberg gikk av.

Bedrifter som ønsker at fiskerimin­isteren skal komme og jobbe hos dem, kan sende invitasjon til departemen­tet.

I en pressemeld­ing som er sendt ut blir bedriftene på Sørlandet oppfordret til å skrive noen ord om hvorfor de vil at fiskerimin­isteren skal jobbe i deres bedrift.

 ??  ?? TO ÅR SIDEN: Davaerende naeringsmi­nister Monica Maeland, H, besøkte Torungen for to år siden. Her forteller daglig leder Bjørn Simon Rød om produksjon­en.
TO ÅR SIDEN: Davaerende naeringsmi­nister Monica Maeland, H, besøkte Torungen for to år siden. Her forteller daglig leder Bjørn Simon Rød om produksjon­en.
 ??  ?? LAEREVILLI­G: Fiskerimin­ister Harald T. Nesvik, Frp, prøver seg som produksjon­smedarbeid­er hos klippfiskb­edriften Jacob Bjørge.
LAEREVILLI­G: Fiskerimin­ister Harald T. Nesvik, Frp, prøver seg som produksjon­smedarbeid­er hos klippfiskb­edriften Jacob Bjørge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway