Agderposten

Ralph (95) vant kampen om veistubben til hytta

Med rullatoren foran seg gikk 95 år gamle Ralph Aanonsen i krig mot naboen (85). Nå har han vunnet rettssaken om veistubben til hytta si på Fevik.

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

En blir aldri for gammel til å gå i krigen for det en tror på, resonnerte 95 år gamle Ralph Aanonsen 5. desember i fjor.

Da hadde han – som en av eldste som noen gang har stilt opp i en domstol i Aust-Agder – gått til sak mot naboen (85) som ville sette restriksjo­ner på hvordan han skulle komme seg til hytta si med bil eller taxi.

Må dele på vedlikehol­det

Nå har Aust-Agder jordskifte­rett foreløpig avgjort krangelen mellom de to naboene etter at forliksråd­et ikke klarte å få 85-åringen og 95-åringene til enighet.

I avgjørelse­n som nå foreligger pålegges den 85 år gamle naboen å gi 95 år gamle Ralph Aanonsen uhindret kjørevei til hytta si på Fevik.

Når det gjelder vedlikehol­det av det som ifølge Ralph Aanonsen nå bare en sti som ikke er egnet for verken bil eller taxi, pålegges de to naboene følgende fordeling av utgiftene:

Ettersom det er Ralph Aanonsen som bruker veien mest – for å komme seg frem og tilbake til hytta, skal han betale 70 prosent av vedlikehol­det.

Den resterende 30-prosenten av vedlikehol­det av veien – for å få den opp i kjørbar stand – er naboen nå dømt til å betale.

Anker dommen

Om dette er egnet til å løse nabokonfli­kten på Fevik, er slett ikke sikkert.

Selv om retten skriver at Ralph Aanonsen har rett til å foreta nødvendig opprustnin­g av veien, slik at den «er godt kjørbar med personbil/liten lastebil», kan også dette tolkes fritt.

Dette blir også bekreftet av sønnen til 85-åringen som nå befinner seg i utlandet.

– Hun vil nok anke da jeg opplever at dommen er feil, sier sønnen som understrek­er at han bare snakker for seg selv ettersom moren ennå ikke har lest dommen.

Vil møtes igjen

Det har heller ikke 95 år gamle Ralph Aanonsen som ifølge datteren også befinner seg i utlandet. Naermere bestemt på ferie i den sørlige delen av Spania.

– Men han ble svaert glad da vi fikk tak i ham og kunne melde at han hadde vunnet, sier datteren til Agderposte­n.

At det nå kan vaere duket for flere ankesaker – som kan føre til at han rekker å bli 100 før striden er over, bekymrer ikke Ralph Aanonsen det minste.

I Aust-Agder jordskifte­rett ga 95-åringen klart uttrykk for at han ikke har noen planer om å gi seg i kampen mot naboen.

– Da får vi møtes i lagmannsre­tten, lød 95-åringens hilsning til den 85 år gamle naboen da saken ble avsluttet i jordskifte­retten.

 ??  ?? VANT: Ralph Aanonsen gikk til krig mot naboen (85). Det endte med seier om en veistubbe.
VANT: Ralph Aanonsen gikk til krig mot naboen (85). Det endte med seier om en veistubbe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway