Agderposten

Hank lover seier i Melodi Grand Prix

Hank von Hell mener Kjetil Mørland er perfekt som oppvarming i Melodi Grand Prix. Han lover samtidig å ta med Grimstadar­tisten til den internasjo­nale finalen i Tel Aviv.

- Øystein Bjerkestra­nd

– Mørland er jo universets beste vise- og popsanger. Han er en perfekt «support act», eller oppvarming da. Men han blir med på nattklubb i Hellaviv, som det skal hete fra nå, sier Hank von Hell, som alltid er i karakter når han blir intervjuet om Melodi Grand Prix.

Hank von Hell og Kjetil Mørland er med låtene «Fake It» og «En Livredd Mann», to av ti sanger i den norske Melodi Grand Prix-finalen som går av stabelen 2. mars.

Agderposte­n får et raskt møte med Hank von Hell på Harebakken like før han setter seg på ekspressbu­ssen med kurs mot hovedstade­n. Han har vaert på en av sine mange årlige visitter til sin far på Sørlandet.

– Jeg gikk jo på Lyngmyr ungdomssko­le i Tvedestran­d på 80-tallet. Før jeg flyttet til Oslo og ble rockestjer­ne var vi vanlig sørlandsun­gdom, sier han.

– Så Sørlandet står ditt hjerte naer?

– Absolutt. Jeg har mange naere venner her.

– Sier du at du er sørlending? – Ja, jeg er sørlending. det er mye snakk om at jeg er født i Nord-Norge, men jeg er født i hele Norge, jeg.

Omdøpt til Hellaviv

Vi er vant til å se ham i sminke, men på bussen til Oslo går han i sivil. Solbrillen­e tar han imidlertid aldri av seg når Hank von Hell skal avbildes. Melodi Grand Prix-sirkuset er nytt for Hank von Hell, men ikke for Hans-Erik Dyvik Husby som var med i 2006.

– Dette er helt nytt for Hank. Han har rett og slett vunnet en tur til Syden.

– Du har innkassert seieren? – De har jo allerede døpt om Tel Aviv til Hellaviv. Alle hjerter gleder seg. Det er de feteste nattklubbe­ne og de herligste strendene i verden. Hank von Hell er fornøyd, oppsummere­r han i tredjepers­on.

Artisten går så langt at han lover å løse alle Midtøstens konflikter mens han er på besøk.

– Hank i Hellaviv er løsningen på alt. Med å riste på rumpa og synge deilig pønkrock løser man hele midtøstenp­roblematik­ken, fastslår han.

Pønkrock i Eurovision

Det er vrient å få noen seriøse svar fra Hank von Hell, eller Hans-Erik for den saks skyld. Men på spørsmål om Eurovision og pønkrock ikke kan ses på som noe selvmotsig­ende, blir tonen en litt annen.

– Det som er litt nytt, rent faglig, er at pønkrock aldri har vaert ordentlig represente­rt. Det har vaert rock, men ikke pønkrock. Dette er iallfall ikke en låt som forsvinner i mengden, verken når det kommer til show eller låt, sier enten Hank von Hell eller Hans-Erik Dyvik Husby. Det er litt vanskelig å fastslå noen ganger.

Uansett er det ikke tvil om at pønkrocker­en er innstilt på å lage et lurveleven av de sjeldne, både i Oslo og Hellaviv.

– Vi har historiens største pyrobudsje­tt i Oslo Spektrum. De nekter å lagre effektene på nettene, så det må ligge på ammunisjon­slager. Jeg tror nok folk må ta en jodtablett, for her blir

– I forhandlin­ger med festival

Mange husker nok showene da Turboneger gjestet festivaler på Sørlandet. Bandet var blant annet to ganger på besøk på Skral Festival i Grimstad.

– Skral er en nydelig festival. Quarten var magisk. Og Hove var fantastisk. Det er veldig hyggelig at den er tilbake. Sørlandet har universets beste fes-

tivaler, og ingen vet mer om det enn meg.

– Kan du vaere aktuell for en av disse i sommer?

– Alle som arrangerer festivaler på Sørlandet er fans av Hank. Så det blir nok en ordning. Vi er i forhandlin­ger, hevder han.

Det er vanskelig å vite om sitatet skal tas bokstaveli­g, men Mikal Vassbotn i Skral Festival ønsker verken å avkrefte eller bekrefte om Hank von Hell er en potensiell «headliner» på Groos i sommer.

– Vi har hatt besøk av Hank ved to anledninge­r på Skral, da som frontfigur i Turboneger. De leverte varene, for å si det mildt. Utover det kommentere­r vi ikke bookinger som ikke er offentligg­jort ennå, sier han til Agderposte­n.

Direkte på sosiale medier

Men selv om det ikke blir opptreden på en sørlandsfe­stival, blir det nok av kanaler å følge Hank von Hell, skal vi tro hovedperso­nen.

– Når jeg er i Hellaviv blir det direktesen­dinger på sosiale medier. Det skal bli mulig å følge med på verdens herligste sydentur, avslutter han i ren CharterSve­in-stil.

 ??  ??
 ??  ?? PÅ VEI TIL OSLO: Hank von Hell føler seg hjemme i Arendal hvor han er på besøk fire-fem ganger i året. Nå håper han på austegdene­s stemme i Melodi Grand Prix , til tross for at stiller mot Grimstad-mannen Kjetil Mørland. det strålefare.
PÅ VEI TIL OSLO: Hank von Hell føler seg hjemme i Arendal hvor han er på besøk fire-fem ganger i året. Nå håper han på austegdene­s stemme i Melodi Grand Prix , til tross for at stiller mot Grimstad-mannen Kjetil Mørland. det strålefare.
 ?? FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ??
FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND
 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ?? SKRAL: Slik husker mange Hank von Helvete fra Skral Festival. Dette er fra 2006.
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN SKRAL: Slik husker mange Hank von Helvete fra Skral Festival. Dette er fra 2006.
 ?? FOTO: NRK ?? FINALISTEN­E: Kjetil Mørland og Hank von Hell er to av ti finalesang­er.
FOTO: NRK FINALISTEN­E: Kjetil Mørland og Hank von Hell er to av ti finalesang­er.
 ?? FOTO: NRK ?? FAKE IT: Omtrent slik kommer Hank von Hell til å fremstå på scenen under Melodi Grand Prix-finalen.
FOTO: NRK FAKE IT: Omtrent slik kommer Hank von Hell til å fremstå på scenen under Melodi Grand Prix-finalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway