Agderposten

Aldri tapt tre på rad i serien

SNUOPERASJ­ON: ØIF Arendal har aldri tapt tre strake seriekampe­r under trener Marinko Kurtovic. Nå må han mobilisere laget til å unngå nettopp det.

- ▶ Alexander Nupen sportsjour­nalist i Agderposte­n

D et norske bunnlaget Bodø skal bli ØIF Arendals bytte etter håndballfa­desen i Russland.

22-31-kollapsen i returen mot DynamoVict­or og exiten i 8.-delsfinale­n i europacupe­n må revansjere­s i kveld. Hvis ikke knuses trolig også gullhåpet i hjemlig serie, noe som vil bety en antatt tøffere vei mot sluttspill­finale hvor minst Champions League-kvalifiser­ing er i potten.

For det er inn i det aller gjeveste selskapet ØIF vil – ikke spille Challenge Cup hvor det er hummer og kanari av lag fra diverse europeiske ligaer.

Drømmen om en ny cupfinale i Oslo Spektrum brast i siste hinder mot Halden. Nå er det bare to sjanser igjen til å unngå den tredje strake sesongen uten titler for ambisiøse Arendal.

Laget tok riktignok den svaert gjeve skalpen til nåvaerende serieleder Elverum i første kamp etter vinterpaus­en, men så har det virkelig vaert «is i rubben» i eliteserie­n. 28-31-tap mot Runar ble etterfulgt av 24-30-tap mot Halden. 27-21-seier hjemme mot russerne ble et hyggelig mellomspil­l før europacu peventyret var brutalt slutt seks dager senere. Jo, ØIF er skadeskutt­e om dagen, og fortsatt er krumtappen­e Kenny Ekman og Josip Vidovic ute av spill. Men når ikke de andre klassespil­lerne hever seg ekstra, så ryker ØIF mot middelmådi­ge lag i både Norge og Russland.

Ikveld får ØIF-guttene en mental test. Klarer de å reise seg mot den norske jumboen, som i praksis har rykket ned? Laget ankom Bodø mandag etter en lang reise fra Russland, men bør ha nok tid til å omstille seg. Marinko Kurtovic leder ØIF i sin femte sesong. I hans regjerings­tid har laget hatt maksimalt to serietap på rad. Det skjedde to ganger forrige sesong.

Nå handler det om å slå tilbake – slik de russiske, sultne bjørnene gjorde det i Budennovsk lørdag.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? EN VEI Å GÅ: ØIF Arendal og trener Marino Kurtovic har tapt tre av de fire siste kampene (eliteserie og europacup). I ettermidda­g venter bunnplasse­rte Bodø som høyst trolig rykker ned til 1. divisjon. ØIF er nummer tre.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N EN VEI Å GÅ: ØIF Arendal og trener Marino Kurtovic har tapt tre av de fire siste kampene (eliteserie og europacup). I ettermidda­g venter bunnplasse­rte Bodø som høyst trolig rykker ned til 1. divisjon. ØIF er nummer tre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway