Agderposten

Har fått tilbake supersykke­l

En knapp måned etter at alarmen gikk på Sykkelspor­t i Arendal, kunne politiet gi supersykke­len til 100.000 kroner tilbake til daglig leder Trond Gundersen.

- ▶ Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

21. januar tok tyver seg inn i butikken og stjal to sykler, hvor den ene hadde en verdi på rundt 100.000 kroner. De forsøkte seg på tre dører før de til slutt kom seg inn gjennom skyvedøra.

Gundersen var på Gran Canaria da tyveriet skjedde og måtte bare konstatere at en av juvelene i samlingen var borte. Det samme var en rimeligere sykkel til 40.000 kroner.

– Dette var stisykkele­n med stor S, for å si det sånn. Det er det gjeveste som er på sykkelmark­edet, en Specialize­d SWorks Enduro, forklarer Gundersen, som ikke hadde tro på at de skulle dukke opp igjen.

– Nei, faktisk ikke i det hele tatt. Jeg tenkte med meg selv at dette ikke var så lokalt, sier Gundersen.

Godt politiarbe­id

Han spådommer ble imidlertid gjort til skamme og tirsdag møtte han Asbjørn Røed, politibetj­ent ved politistas­jonen i Arendal. Der sto syklene klare for henting.

– Hvordan løste dere saken? – Det er rett og slett et resultat av godt politiarbe­id. En bil ble stoppet med noen suspekte personer. Vi jobbet videre med dette, og da førte det ene til det andre. Det var veldig godt samarbeid mellom politivakt­a og etterforsk­ningsavdel­ingen som gjorde at vi til slutt endte på et lager hvor syklene sto. Da visste vi jo at disse hadde verdier over det vanlige, forteller Røed. – Fant dere mye der?

– Det var tre sykler, men disse skilte seg ut.

Kjent gjerningsp­erson

Men for politiet var trolig funnet av syklene inngangen på en større sak mot en lokal gjerningsp­erson. Han fremstille­s for fengsling tirsdag.

– Vedkommend­e har holdt på over tid. Vi har vaert borti ham før, men ikke hatt gode nok grunner for varetekt. Det var akkurat dette vi trengte. Så får vi se om det roer seg, eller om noen andre overtar geskjeften. Det var iallfall viktig å få ham inn. Nå skal vi samle trådene og se om han har mer på lager, for å si det sånn, sier Røed.

Tidligere var sykkeltyve­ri mer sesongbeto­nt. Da lot man sykkelen stå inne på vinteren. Slik er det ikke lengre. Ukentlig blir sykkeltyve­rier anmeldt hos politiet i Arendal. Tyveriene er ofte vanskelige å oppklare, og derfor har Røed en klar oppfordrin­g til alle som skal anmelde denne type tyverier.

– Det som ofte gjør det vanskelig, er at man anmelder uten rammenumme­r. Man kan kanskje vite farge og sånn, men det blir håpløst. I verste fall må man utlevere igjen, og da får man følelsen av at noen får tilbake en stjålet sykkel.

– Finn fram rammenumme­r

I bakgården på politistas­jonen står det titalls stjålne sykler. Mange av dem tilsynelat­ende svaert lite brukt og dyre.

– Hvis noen har anmeldt sykkeltyve­ri uten rammenumme­r de siste månedene, anbefaler jeg å komme tilbake med dette. Det er godt mulig sykkelen står her, sier Røed.

Trond Gundersen opplever stadig kunder som kommer innom butikken for å oppdrive rammenumme­r og andre garantibev­is.

– Bare i går hadde jeg tre stykker. Det hjelper ikke å si at sykkelen var rød og at man tror merket var Merida når man skal anmelde. Folk er litt flinkere med dyrere sykler, men også der er det slurv, påpeker Gundersen.

 ??  ?? LAGER: Det står titalls sykler hos politiet. Asbjørn Røed oppfordrer til å anmelde med rammenumme­r. (Foto: Øystein Bjerkestra­nd)
LAGER: Det står titalls sykler hos politiet. Asbjørn Røed oppfordrer til å anmelde med rammenumme­r. (Foto: Øystein Bjerkestra­nd)
 ??  ?? AVANSERT: Detaljene er mange på den dyre sykkelen.
AVANSERT: Detaljene er mange på den dyre sykkelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway