Agderposten

Her skulle det bli outlet - varsles tilsyn

Lillesand kommune har fått flere henvendels­er på at området i Sørlandspa­rken øst, hvor det skulle komme outlet, fremstår som et sprengning s område, hvor det blant annet drives med uttak, mottak og salg av stein.

- ▶ Carl Christian Engstad redaksjone­n@agderposte­n.no

Lillesand kommune har varslet Ingka Centres Sørlandet at de vil gjennomfør­e et tilsyn i Sørlandspa­rken Øst 26. februar.

Kommunen kan ikke se at det er gitt ferdigatte­st for planering i området, og vil undersøke om området er ferdigplan­ert/ferdigstil­t i henhold til gitt tillatelse og om det foregår uttak, mottak og salg av stein i området.

– Kommunen har fått flere henvendels­er på at området fremstår som et sprengings­område, hvor det blant annet drives med uttak, mottak og salg av stein, skriver fagleder Harald Øyvind Hol og saksbehand­ler Dalibor Premovic i tilsynsvar­selet.

Tipset om ulovlig dumping

Kommunen skal også følge opp tips om ulovlig dumping av masser.

– Jeg snakket med en person som varslet at under etablering av rundkjørin­g /vei på Hånes ble massene dumpet på Sørlandspa­rken-Øst-arealene. Han lurte på tillatelse og om dette var lovlig. Jeg sa at saken sjekkes opp av Lillesand kommune, skriver enhetslede­r Hadle Hallingsta­d i et notat til saksbehand­ler Dalibor Premovic.

Det har ikke vaert mulig for Lillesands-Posten, som omtaler saken, å få tak i noen fra Ingka Centres Sørlandet.

Firmaet står ikke oppført med telefonnum­mer eller nettsted i noen bedrifts kataloger. Der finneren heller ikkekontak­tinformasj­on til noen av styremedle­mmene.

Heller ikke hovedselsk­apet Ingka Centres har svart på vår forespørse­l om kontaktinf­ormasjon til Ingka Cent res Sørlandet.

Jobbet for å etablere outlet

Ingka Centres Sørlandet het tidligere Ikano Eiendom Sørlandet. Det var Ikano som jobbet for å etablere et outletsent­er i Sørlandspa­rken Øst, like ved Ikea. Lite har skjedd siden Kommunalog moderniser­ing s departemen­t i juni 2016 godkjente Aust-Agder fylkeskomm­unes vedtak om etablering av et outletsent­er.

 ??  ?? TILSYN: Lillesand kommune gjennomfør­er tilsyn i Sørlandspa­rken Øst 26. februar.
TILSYN: Lillesand kommune gjennomfør­er tilsyn i Sørlandspa­rken Øst 26. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway