Agderposten

– Har allerede tatt tak i det

Det kommunalsj­efen mener er alvorligst i Fylkesmann­ens tilsyn, er det som handler om ernaering. – Det har vi allerede tatt tak i, sier hun.

-

Kommunalsj­ef Torill Skår lover at alle lovbrudden­e er eller blir rettet opp i, og at Fylkesmann­en skal få svar innen fristen 9. mars om hvordan.

– Handler dette om dårlig ledelse, politiske prioriteri­nger eller noe annet?

– Det er mer sammensatt enn som så. Jeg vil si at det verken skyldes dårlig ledelse eller politiske prioriteri­nger. Men Solhaug har gått fra å vaere aldershjem til sykehjem, og det krever også en kulturendr­ing. Solhaug har en meget dedikert og enga- sjert personalgr­uppe som vil beboernes beste. Nå endrer vi rutiner og ser framover for å unngå nye lovbrudd, sier Skår.

Skal snart legges ned

– Bredere dører og større bad?

– Det får vi ikke til. Men de sykeste skal ikke lenger vaere på Solhaug. Og vi ønsker å ta inn faerre beboere og frigjøre rom til tilrettela­gte måltider, sier hun.

Torill Skår minner om at det har sin grunn, når Solhaug er et av de tre sykehjemme­ne som skal legges ned når kommunens nye helsehus står ferdig om noen år.

Vet hvor stolvekten er

– Får beboerne på sykehjemsd­elen av Solhaug nok naering?

– Ja. Det er ingen grunn til å naere opp under en frykt for det. Nå har vi gjort en erna e ring s kartleggin­ga v alle beboerne, og har allerede lagt om rutinene, sier hun.

– Og de ansatte vet hvor de finner stolvekten?

– Jeg forventer at alle ansatte vet hvor stolvekten er og hvordan den brukes, sier Skår.

 ??  ?? KOMMUNALSJ­EF TORILL SKÅR
KOMMUNALSJ­EF TORILL SKÅR

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway