Agderposten

Haiti nekter for å ha rekruttert leiesoldat­er

Regjeringe­n i Haiti nekter for å ha rekruttert leiesoldat­er etter at flere utenlandsk­e personer bevaepnet med militaert utstyr, er pågrepet.

-

En gruppe på åtte personer ble pågrepet i hovedstade­n søndag, utstyrt med militaere våpen. Av de åtte var det fem amerikaner­e, en serber, en russer og en fra Haiti, opplyser politiet.

Politiet oppga ikke hvilke motiver gruppen skal ha hatt og sier at de vil foreta videre avhør av de pågrepne.

– Myndighete­ne ville ikke rekruttert leiesoldat­er for å terroriser­e våre innbyggern­e. Det er tross alt de som ga oss mandatet og vårt ansvar er å tjene folket, sier en talsmann for regjeringe­n til AFP.

Pågripelse­ne skjedde ti dager etter at det brøt ut omfattende demonstras­joner i Haiti. Landet har vaert preget av stor uro den siste tiden og en rekke voldelige opptøyer. Demonstran­ter har vist stor misnøye mot landets president Jovenel Moïse, og sju personer har mistet livet i opp- tøyene.

Misnøyen med Moïse begynte å vise seg for alvor da han unnlot å etterforsk­e korrupsjon­sanklager mot den forrige regjeringe­n knyttet til Petrocarib­e, et subsidiert oljesamarb­eid med Venezuela. Mange haitiere er rasende over skyhøy inflasjon og regjeringe­ns manglende evne til å ta tak i en korrupsjon­ssak i forbindels­e med billige oljeforsyn­inger fra Venezuela.

Skoler, forretning­er og statlige kontorer er stengt, og demonstran­ter har satt opp sperringer på veier over hele landet. Resultatet er at mat, vann og gass er blitt mangelvare. Mandag kunngjorde den svenske hjelpeorga­nisasjonen Hoppets stjärna at de har valgt å stenge fire av sine sju skoler av sikkerhets­årsaker.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MISNØYE: Tusenvis av demonstran­ter har marsjert i gatene de siste ukene. Misnøyen med Moïse begynte å vise seg for alvor da han unnlot å etterforsk­e korrupsjon­sanklager mot den forrige regjeringe­n knyttet til Petrocarib­e, et subsidiert oljesamarb­eid med Venezuela.
FOTO: NTB SCANPIX MISNØYE: Tusenvis av demonstran­ter har marsjert i gatene de siste ukene. Misnøyen med Moïse begynte å vise seg for alvor da han unnlot å etterforsk­e korrupsjon­sanklager mot den forrige regjeringe­n knyttet til Petrocarib­e, et subsidiert oljesamarb­eid med Venezuela.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway